malerknoll® blickar in i framtiden

Wilhelm Knoll från malerknoll GmbH & Co. KG, som har fått en utmärkelse för sitt särskilda engagemang, har tänkt på medarbetarnas och gästernas vistelsekvalitet vid omformningen av sina lokaler.

Troldtekt akustiktak är det naturliga valet för att säkerställa bra akustik och ett sunt inomhusklimat i bl.a. kulturbyggnader

Målarmästare Wilhelm Knoll från Hurlach i Oberbayern engagerar sig mycket i att inspirera och utbilda unga människor till att bli framtidens målare. För sitt enastående engagemang mottog VD:n för malerknoll GmbH & Co KG 2019-års Heribert-Späth-pris för särskilda utbildningstjänster inom hantverk.

 

Ett innovativt hantverksföretag med en utbildningskvot över genomsnittet

Wilhelm Knoll, som grundades 1988, sysselsätter totalt 17 medarbetare och fem lärlingar. Med en utbildningskvot på 30 procent ligger företaget klart över genomsnittet i Tyskland. Wilhelm Knoll lockar både begåvade och utsatta ungdomar med och utan migrationsbakgrund till sitt innovativa och moderna familjeföretag och erbjuder regelbundet praktikplatser och olika typer av projekt till elever.

 

Akustiklösningar sätter accent i moderna lokaler

2020 investerade Wilhelm Knoll i nya kontorslokaler, som numera ligger på samma plats som fabrikslokalerna, för att både kunderna och framför allt medarbetarna ska trivas på företaget.

I en ljus och generöst tilltagen utbildningslokal med högt i tak finns det gott om plats för de blivande yrkesverksamma. Möbler och bjälkar i trä skapar kontrast mot de ljusa väggarna och golvet, och ger en inbjudande känsla i det stora utrymmet. Symmetriskt placerade taksegel av ljusa akustikplattor i Natur bildar ett tydligt blickfång i lokalen och ger en designmässig accent och gör att man ser ända in under taket. Taklampor i form av ljusband är installerade på upphängningsanordningen till akustikseglet och kan vid behov användas som komplement till dagsljuset.

I trapphuset skapas sofistikerade ljuseffekter genom att bafflar av träullsplattor placerats längs trappan, med en färgton som matchar designen på väggarna. Även utställningshallen drar nytta av de akustiklösningar som monterats på två olika sätt. Mörka undertaksplattor från designlösningen Troldtekt® tilt line, med inramning av ljusgrå element, bidrar inte enbart till bättre akustik i rummet utan fungerar också som centralt designelement med sin speciella spårstruktur. Detta kombineras med exklusiva designföremål på väggarna, mörka möbler och naturfärgat trä, vilket ger rummet en lyxig charm.