Kontor i ny stadsmiljö

Företaget OBTON, som investerar i solcellsparker, har flyttat in i Nicolinehus på Aarhus Ø. Kontoret i tre våningar runt byggnadens atrium utgörs av variationsrika lokaler med olika mycket dagsljusinsläpp.

Troldtekt akustiktak är det naturliga valet för att säkerställa bra akustik och ett sunt inomhusklimat i bl.a kontorsbyggnader

Nicolinehus är en tvådelad byggnad i flera etage, som uppfyller olika önskemål vad gäller utsikt och dagsljus. Det speciella med Nicolinehus är kombinationen av bostäder, företag och butiker. Mellan byggnaderna finns en torgyta inspirerad av den traditionella stadens gator och torg, med det tillhörande folkliv man har lyckats skapa här på Aarhus Ø. 

Bottenvåningen i byggnaden där OBTONs kontor ligger utgörs av en stor saluhall, där man kan få sig en bit mat eller köpa med sig matvaror hem. De flesta sittplatserna finns i atriet, som är saluhallens hjärta. I taket har man monterat Troldtekt för att säkerställa en behaglig akustik trots att lokalerna sjuder av liv och rörelse.

 

Modern inredning

Från atriet kan man se in i OBTONs lokaler, som är fördelade på tre våningar runt saluhallen. Det är ett fint sätt att låta byggnadens olika funktioner vävas in i varandra.

Även hos OBTON finns Troldtekttak i naturgrått – med Troldtekt ventilation som gör att frisk luft strömmar in i rummen genom utvalda takplattor. Nyanserna i de naturgrå Troldtektplattorna ger en speciell charm som matchar de råa betongytorna. De hårda materialen mjukas upp med hjälp av mattor, gardiner, stoppade möbler och behaglig ljussättning.

Målbilden för Ambiente, som har inrett OBTONs lokaler, har varit en modern, personlig stil som skapar en stämningsfull och välkomnande känsla hos både kunder och medarbetare. Utöver textilier har man använt murriga färger, tapeter och unika konstverk för att skapa den personliga atmosfär som kännetecknar OBTON. Stilen är enkel och elegant med en exklusiv twist.