Modern och behaglig industrikänsla

På Kungsholmen i Stockholm ligger Dykaren 10 - en industrifastighet från slutet av 1800-talet. Fastigheten användes till att bygga maskiner för den svenska tändsticksindustrin fram till 1980-talet, då det byggdes om till en kontorsfastighet.

Troldtekt Dykaren
Photo: Thorn Agency

Nu tas ett helt nytt grepp för att lyfta fram det historiska och sätta en ny och modern prägel på huset. Och just här har Nordnet nyligen flyttat in i sitt nya kontor.

Nordnet är en digital bank som hjälper sina kunder att spara, investera och uppnå sina finansiella mål. På deras nya kontor finns 580 arbetsplatser fördelade på sex våningsplan.

Det nya kontoret, som också är själva huvudkontoret har både ett öppet kontorslandskap och mindre möteskuber för enskilda samtal och möten i större grupper. Lokalen har många glaspartier, högt i tak, och släpper in mycket ljus tack vare de stora fönstren. Det tillsammans med bjälkar i trä och toner i naturgrå bidrar både till den historiska och industriella känslan, fast i modern stil.

Mjukt ljud för en varierande vardag

Det dagliga arbetet handlar om att inspirera sina kunder genom information, vägledning, sociala investeringsnätverk och ett flertal digitala rådgivningstjänster. Till kontoret kommer i princip inga kunder, däremot samarbetspartners. Kunderna håller Nordnet allt som oftast kontakt med via mail och telefon.

Därför måste ljudnivån vara optimal för att inte störas av varandra när det pågår många samtal samtidigt i det öppna kontorslandskapet, där det också sitter en stor grupp människor. Och för att inte bryta arbetsron för de som sitter backoffice och jobbar med administrationen.

Akustiken idag bidrar till en behaglig arbetsmiljö

- Det var ett helt annat stegljud i den gamla lokalen som vi stördes av. Nu har vi mattor med ljuddämpning och stegdämpning i så det är stor skillnad. Sen har vi Troldtekt akustikplattorna i taket som gör det mycket mer dämpat jämfört med tidigare. Jag tror att besökarna som kommer hit märker det också. Det är en behaglig arbetsmiljö och ett inspirerande kontor, berättar Mikael Lindblom som är Facility Manager på Nordnet.