Fraktportalen Shipmondo får luft under vingarna med nytt huvudkontor

Shipmondo ingår i Novitas Holding-koncernen. Programvaruföretaget underlättar order- och godshanteringen för mer än 40 000 företag i hela Norden och är därmed en av de stora aktörerna på marknaden. Shipmondo grundades 2014 av de två entreprenörerna Hung Ho och Nicklas Nguyen och har vuxit stadigt sedan dess. I maj 2021 vann de utmärkelsen ”Bedste E-handelsverktøj 2021” och är ett snabbväxande Gasellföretag med ännu större ambitioner.

Photo: Thomas Mølvig, arkitekt MAA

Det nya huvudkontoret på 900 kvm är byggt i ett öppet industriområde i Odense SØ. På den 12 000 kvm stora tomten finns gott om plats att bygga ut längre fram. Från utsidan är det en klassisk, modern industribyggnad byggd i mörka betongelement och med stora glaspartier. Visionen är ett campus som stöttar den kreativa miljön och lockar till sig de bästa medarbetarna.

Matsal som sticker ut

Fasaden är visserligen mörkgrå men interiören är ljus och luftig. Man kommer in via en hall med högt i tak och därifrån kan man sedan gå åt alla håll i byggnaden. Det finns mötesrum, matsal och lounge intill entrén på bottenvåningen. En trappa upp ligger främst kontorslandskap och enskilda konferensrum med glasväggar. Från balkongen har man en fin kontakt med den stora hallen och matsalen.

Matsalen är elegant inredd med svart kök och svarta möbler i nordisk design. Taket sticker ut eftersom det är täckt med eleganta Troldtekt line design i grått. Det ger rummet en exklusiv atmosfär ihop med den smakfulla och enkla inredningen. De mörka plattorna har längsgående frästa spår som ger karaktär och visuellt djup till takytan.

Troldtekt line design används också i det intilliggande konferensrummet. I resten av byggnaden regleras akustiken med den mer traditionella Troldtekt vita/fina strukturen, som reflekterar dagsljus på ett behagligt sätt.