Nybyggt huvudkontor samlar fler funktioner

Företaget NP Nilsson har investerat i ett nytt huvudkontor och logistikcenter och samlar därmed flera funktioner på samma adress. I de nya kontorslokalerna har man valt Troldtekt akustikplattor till både tak och väggar.

Akustiktak från Troldtekt i kontors- och företagsbyggnad

NP Nilsson är ett företag i tredje generationen som driver sju fysiska byggmarknader i södra Sverige och har ett logistikcenter som förser byggarbetsplatser i både Skåne och Halland. Dessutom bedriver företaget även en produktion med prefabricering av bland annat väggelement, takstolar och färdiga villor.

Företaget har sitt säte i Båstad kommun norr om Helsingborg och på grund av många års tillväxt har NP Nilsson investerat i en ny byggnad som rymmer både logistikcenter och huvudkontor. Företaget stannar kvar i Båstad kommun, men har flyttat till den plats där produktionsanläggningen tidigare låg.

De nya kvadratmeterna togs i bruk hösten 2023. Nu finns ungefär 70 av de totalt 200 medarbetarna inom produktion, logistik, administration och företagsledning på samma adress.

Under designprocessen utökades kontorsdelen med tanke på att fler tjänstemän kommer att tillkomma under de kommande åren, och byggdes därför ut på höjden. Lagret är modernt inrett och delvis AI-styrt.

 

Bra akustik – även i rum med högt i tak

Jakobsson Pusterla är arkitektbyrån bakom NP Nilssons nya huvudkontor. Både byggnadens konstruktion och fasadbeklädnaden är träbaserad. Dessutom finns det bland annat solceller på taket.

Inne i kontorsavdelningen har Troldtekt monterats på i stort sett alla takytor och flera av väggytorna. Det bidrar till att säkerställa god akustik – inte minst i rummen med högt i tak.

600 kvadratmeter svarta Troldtekt akustikplattor har valts till taken och 140 kvadratmeter kvadratiska grå akustikplattor har valts till utvalda väggytor.

Designmässigt samspelar Troldtekt med de övriga material som ingår i den nya byggnaden, bland annat träpaneler på väggar, golv med mattor och klinkers samt avstämd interiör, vilket skapar en behaglig atmosfär för de anställda.