Bankkontor med bra akustik

Business Garden Wrocław är ett nytt, imponerande kontorskomplex på 17 000 kvadratmeter i centrala Wroclaw, Polen. Det LEED Platinum-certifierade komplexet omfattar nio byggnader med kontors-, service- och butikslokaler – bland annat Santander Banks nya huvudkontor som designstudion Workplace har inrett.

Lokalerna är ljusa, dynamiska och välkomnande för både personal och besökare – en enorm skillnad mot de stela och dystra bankkontor som var vanliga förr i tiden. Med stora öppna ytor, loungeområden och konferensrum behövde inredarna hitta ett sätt att kontrollera akustiken. Lösningen blev 600 kvadratmeter Troldtekt akustikplattor i stora delar av byggnaden, levererade av Modern Classic som är Troldtekts återförsäljare i Polen.

Troldtekt är det perfekta valet i den här typen av byggnader, eftersom produkterna både är hållbara och ger överlägsen akustisk prestanda. Här användes Troldtektplattor med ultrafin struktur i naturträ och vitt, för att bryta upp takytan och skapa ett spännande mosaikmönster.

Troldtekts naturligt hållbara akustikplattor bygger på designkonceptet Cradle to Cradle, där de nyligen avancerade till guldnivå. De finns i en mängd olika strukturer och färger och bidrar positivt till en byggnads BREEAM-, DGNB- och LEED-certifiering. Plattor baserade på Futurecem™, den nya patenterade cementtypen från Aalborg Portland, har dessutom ett avsevärt lägre koldioxidavtryck. Sett till produktens livscykel är koldioxidavtrycket 26,4 procent lägre än för Troldtekt baserat på grå cement och hela 37,7 procent lägre än för Troldtekt baserat på vit cement.

Förutom fördelar som optimal ljudabsorption och attraktiv ytstruktur har Troldtekt akustikplattor dessutom hög hållbarhet och låg livscykelkostnad. De finns i en mängd storlekar och fyra olika strukturer, från extremt fin till grov, och kan levereras obehandlade eller målade i valfri RAL-kulör.