The Meeting Agency

Scandics nya hotell i Kødbyen i Köpenhamn har stor kapacitet med 370 rum och tillhörande faciliteter. Dessutom finns det plats för stora konferenser i en avskild del av huset som kallas The Meeting Agency.

Akustikplattor från Troldtekt som takbeklädnad på hotell
Photo: Architect Helene Høyer Mikkelsen

Från hotellets foajé kan man via en bred korridor komma till The Meeting Agency, som ligger på andra sidan av en innergård. Det finns även en ingång direkt från Skelbæksgade. Här möts man av en grön och inbjudande miljö med stor rumslig variation.

Från Vesterbros råa och rustika ramar kommer man in i lokaler som är designade och skapade med koppling till den kreativa och livfulla miljön i Kødbyen. Den innovativa konferensavdelningen är mycket flexibelt inredd så att den kan anpassas efter behovet av små eller stora lokaler. Här finns både en stor sal med plats för 310 personer och plats för kreativt tänkande och för att utveckla nya idéer.

Kreativ miljö

I de olika rummen har man valt svart Troldtekt akustiktak som en genomgående takyta, och det ger ett fint sammanhang och kamouflerar installationerna som därmed inte stör upplevelsen av rummet.

En bra akustik är naturligtvis även avgörande för en lyckad dag i The Meeeting Agency, oavsett om man ska ha en stor konferens eller brainstorma i mjuka möbler. Inredningen i övrigt präglas av gröna växter, varma färger och mjuka mattor.