Elegant konferensrum hos Semrén & Månsson

På arkitektbyrån Semrén & Månssons Malmökontor har konferensrummet utrustats med Troldtekt akustikplattor.

Troldtekt akustiktak är det naturliga valet för att säkerställa bra akustik och ett sunt inomhusklimat i bl.a kontorsbyggnader

Semrén & Månsson öppnade 2019 ett kontor på Stortorget i centrala Malmö. Nu har konferensrummet fått en extra kärleksfull touch.

Rummet ger ett ljust och organiskt intryck, med gröna växter, mörkgröna gardiner och generöst med dagsljus från fönstren. I taket och på väggen har arkitekterna valt att montera designlösningen Troldtekt rhombe i vitt respektive naturträ. Plattorna bidrar till god akustik och ett hälsosamt inomhusklimat, samtidigt som mönstret ger en unik design.

Troldtekt rhombe ger ytan en tredimensionell effekt, tack vare mönstret som skapas när man kombinerar de rombformade plattorna. De fyra sidorna på varje platta är parallella två och två, och alla sidor har frästs med skuggprofil, så att det uppstår ett spår i fogarna.

– Tidigare kunde vi inte ha möten i rummet, men nu har vi fått en dämpad ljudmiljö med optimal akustik. Troldtekt uppfyllde våra höga krav på såväl akustik som estetik. Vi ville ha ett diskret tak som inte tar för mycket fokus från stuckaturer och andra detaljer i den gamla byggnaden, men som ändå bidrar till helhetsupplevelsen, säger Michael Westerlund, arkitekt, Regional BIM Manager, Semrén & Månsson.

Semrén & Månsson har dessutom valt ett akustiktak med integrerad belysning.