Den svarta bakgrunden

Slikhaar Studio i Århus ligger mitt i stans kreativa miljö i en nyare byggnad. De stora glaspartierna är salongens ansikte utåt. Samtidigt är Slikhaar TV på Youtube utgångspunkten för flaggskeppssalongen på Mejlgade.

Troldtekt, Slikhaar Studio
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Inspirationen till inredningen kommer från den råa New York-stilen. Grafiska lampor, betonggolv och stora fönster ... Taket är svartmålat Troldtekt, som fungerar som en snygg kontrast till de i övrigt ljusa ytorna och dessutom dämpar Troldtekt efterklangstiden i det annars så råa rummet.

Akustiken är väldigt viktig för hårsalongen, berättar chefen Simone Fasdal.” Frisörerna ska ha en bra arbetsmiljö och kunderna ska få en trevlig upplevelse, där alla sinnesintryck betyder något.” Belysningen är också en viktig faktor för den moderna frisörsalongen, där hårfärgerna ska framstå korrekt, samtidigt som atmosfären påverkas av ljusets spridning och färg.

Inte bara en frisörsalong

Salongen på Mejlgade grundades av bröderna Emil och Rasmus Vilain Albrechtsen, som har den populära Youtube-kanalen Slikhaar TV och dessutom producerar sina egna hårprodukter. Hårsalongen är centrum för Slikhaars värld, som sträcker sig långt utanför Århus i kraft av sina många följare på Youtube.

De spelar ofta in filmer i salongen eller använder den som showroom för andra produkter, som presenteras i de ljusa lokalerna. Både belysningen och akustiken har stor betydelse, när filmerna med ny hårinspiration ska spelas in på Mejlgade.

Slikhaar Studio räknar med att öppna fler frisörsalonger med duktiga frisörer, som kan klippa frisyrer i TV-kanalen och skapa en bra upplevelse.