Innovativt framtidskoncept

För att främja goda och personliga kundrelationer har den tyska banken Sparkasse Hannover moderniserat två av sina kontor med fokus på innovation och hållbarhet.

Akustiktak från Troldtekt i kontors- och företagsbyggnad

I en tid av ökad digitalisering, där allt fler gör sina bankärenden online, lanserar Sparkasse Hannover ett innovativt koncept för att även i framtiden kunna erbjuda både medarbetare och kunder en plats som man gärna vill arbeta och vistas på. Med hjälp av omfattande modernisering har man förvandlat de båda bankkontoren vid Lindener Markt och i Garbsen-Mitte till uppskattade mötesplatser.

Trivsamma lokaler

Tanken med det nya konceptet, som medarbetarna har varit med att ta fram, är att skapa ljusa och inbjudande lokaler där människor trivs. Förutom moderna arbetsplatser finns nu även ytor där de anställda kan dra sig tillbaka, ett modernt kök, terrass och balkong med sittplatser samt mötesrum.

Kunderna kan bland annat slå sig ned vid ett rustikt träbord med laddstationer och iPads eller i ett mysigt loungeområde med kaffehörna och olika sittmöjligheter, där man kan sitta och prata i en avslappnad miljö.

För mer formella möten finns dessutom avskilda rum, som alla är unika och inredda på olika sätt. Det finns till exempel ett ”vardagsrum” med en bekväm soffa och ett speciellt familjerum med en lekhörna där barnen kan aktivera sig medan föräldrarna diskuterar finanser.

Hållbara material

Hållbarhet är ett annat viktigt fokusområde i det nya konceptet. Vid planeringen har man sett till att alla material kan återföras till det naturliga kretsloppet. Produkter som innehåller råolja eller naturgas – till exempel plast – används därför inte alls. I stället har man valt miljöcertifierade produkter till alla vägg- och golvytor. Samtliga inventarier och möbler är tillverkade av förnybara råvaror som trä eller träbaserade material. Även Troldtekts akustikplattor, som har monterats på väggarna, har en minimal miljöpåverkan och bidrar samtidigt med snygga färgaccenter i blått, beige och olika grå toner.