Exklusiva lokaler för nästa generations klassiker

UR Contemporary Art and Interior fungerar som ett skyltfönster för nya, lovande designers. För att ge varje rum en unik edge har man valt olika typer av Troldtekt-plattor – klassiskt grå plattor och svartmålade Troldtekt line.

Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

UR Contemporary Art & Interior ligger på bottenvåningen i den runda byggnaden Twisted Towers vid Amager Strandpark. Detta 200 kvadratmeter stora showroom är uppdelat i tre rum, fyllda av produkter som riktar sig till personer med ett stort intresse för exklusiv konst och inredning.

Michael Dyreholt är ägare till UR Contemporary Art & Interior.

– Vi väljer ut exklusiva produkter som inte är mainstream, utan snarare annorlunda och okonventionella. Våra kunder har ett stort intresse för konst, design och inredning, men vill inte ha en Y-stol precis som grannen. Vi vill att de som gillar konst ska bli inspirerade att köpa designmöbler och de som gillar designmöbler ska bli inspirerade att köpa konst, säger Michael Dyreholt.

– Produkter som finns i möbelaffärer hittar du inte hos UR Contemporary Art & Interior. Vi jobbar inte med mainstreammärken som du kan köpa på andra ställen, utan med produkter från nya, lovande designers. Vi vill inspirera, utmana och hjälpa våra kunder att uttrycka sin identitet och sitt universum.

Rum med olika uttryck

Den runda bottenvåningen har en fasad i glas, så att nyfikna förbipasserande kan kika in i lokalerna när som helst på dygnet. Hit kommer dessutom inredare, arkitekter och designers för att hålla möten i en inspirerande miljö.

– Upplevelsen är det viktigaste. Man ska få en häftig upplevelse, bli inspirerad eller få nya idéer, säger Michael Dyreholt.

Det första rummet man kommer in i ger ett mjukt och organiskt intryck, bland annat genom väggar klädda i rå granit. Nästa rum har en mer industriell känsla, med glas, betong och järn. Det tredje rummet, som också är det ljusaste, vetter ut mot Amager Strand, och här flödar det in rikligt med solljus. Här har man valt ljusa och mjuka material, som exempelvis trä på väggarna.

– Jag är väldigt selektiv med vilka produkter vi tar in, eftersom jag vill vara sann mot mitt uttryck. Jag gillar råhet och edge med både feminina och maskulina inslag. Lokalerna har en urban stil präglad av material som järn, betong, trä och glas. Det gör att konstverken och designmöblerna passar bra in här, säger Michael Dyreholt.

Troldtekt skapar stämning

UR Contemporary Art & Interior har använt olika Troldtekt-lösningar för att skapa rätt stämning i varje enskilt rum.

Man har valt klassiska Troldtekt-plattor i naturgrått och Troldtekt line, som ingår i Troldtekts prisbelönta designserie.

– Troldtekt-plattorna framhäver övergången mellan vägg och tak, som annars ofta kan vara lite diffus. De olika Troldtekt-lösningarna ger ett unikt uttryck, samtidigt som de skapar en mysig atmosfär. Kunderna har lovordat både designen och akustiken, och många av dem befinner sig själva i en byggprocess. Alla vill att det egna hemmet ska vara ett skönt ställe att hänga på, vilket har blivit ännu viktigare nu under pandemin när vi spenderar mer tid hemma, säger Michael Dyreholt.