Idyll i Brede

Mølleån vid Brede har möjliggjort industriverksamhet långt tillbaka i tiden, men är idag ett kafé och en samlingslokal.

Troldtekt akustikplattor har unika ljudabsorberande egenskaper och säkerställer bra akustik i  kulturbyggnader

Området runt Brede Værket norr om Lyngby utamför Köpenhamn präglas en alldeles speciell historisk stämning med landets största k-märkta industrianläggning. Idag utgör byggnaderna ramen för Nationalmuseet, en restaurang och Høkeren, som ligger granne med samlingslokalen.

Samlingslokalen kan hyras för olika evenemang såsom födelsedagar eller föredrag med eller utan förplägnad och används även för gemensamma middagar en gång i månaden. Høkeren på andra sidan porten säljer kaffe och lätta rätter för servering utomhus, utöver diverse specerier.

Stämningsfull lokal

Samlingslokalen är otroligt charmig med små spröjsade fönster både mot gatan och gården, vilket även bidrar med mycket ljus och stämning i lokalen.

ATM Design har stått för inredningen, som tydligt är inspirerad av de historiska och lite lantliga omgivningarna. I nischerna under fönstren har man gjort plats för dynor och kuddar som bjuder in till att slå sig ner och blicka ut mot gatan och ån. Tunna gardiner ramar in de fina fönstren medan en härligt grön färg från fönster till golv skapar enhetlighet i rummet horisontellt. Ytan kan inredas på många sätt och delas upp med gardiner längs mittdelen, där ventilationen redan delar takytan.

I taket sitter Troldtekt line i naturträ, där plattornas linjer pekar mot rummets djup och därmed parallellt med fasaderna. I ett rum med många olika slags möbler skapar det en lugn, sammanhängande yta och samtidigt en akustik som passar bra för stora sammankomster.