Troldtekt akustikplattor kompletterar garage med ladugårdstema

I den brittiska staden Somerset har et k-märkt hus från 1700-talet förvandlats till en ny spännande byggnad som huserar verkstad/nyttoutrymme samt ett garage med en samling av klassiska bilar.

Placerat på tomten för ett k-märkt hus från 1700-talet i Somerset, Storbritannien finns ett spännande garage av trä, stål och betong. Projektet på 165 kvadratmeter är utformat som ett ”ultraflexibelt utrymme” kombinerat med en ”long life, loose-fit”-strategi och delas upp mellan en verkstad/nyttoutrymme och ett garage med fem bilar. Projektet är skapat för att hysa kundens samling av klassiska bilar.

Arkitekterna Bindloss Dawes hade ett nära samarbete med byggherren Tim Swift och ritade på närliggande jordbrukslador för att designa med hjälp av deras kontextuella lämplighet och deras lektioner i låg kostnad och materiellt effektiv design. Det slutliga målet var att utveckla ett flexibelt koncept med lång livslängd som kunde användas för en rad olika installationer i olika skeden av byggnadens liv.

Det slutliga resultatet är en estetiskt vacker byggnad med sin bedrägligt enkla trästil med ladugårdstema som använder jordbruksmaterial som betong och återvunnet trä under ett zinktak. Den frilagda stålstrukturen i enkla portalramar rymmer stora glasytor för att maximera dagsljusinsläppet medan den 7 m långa entrén till garaget har en treradig träskärm som är bred från golv till tak och smidigt glider bortom fundamentens fotspår för att ge enkel åtkomst till garaget.

Oliver Bindloss, en av grundarna av Bindloss Dawes, kommenterade: ”Vårt mål var att skapa en byggnad som verkade elegant och välbekant vid första anblicken, men som sedan öppnade upp för att avslöja något överraskande och oväntat. Genom att använda ladugårdstypologin lyckades vi uppnå detta och skapa enkla timmerformer som du kan förvänta dig att hitta överallt på landet, men sedan introducera en scen med de stora skjutdörrarna som öppnar upp byggnaden för att avslöja bilsamlingen inuti."

Med så många ytor av stål, timmer och polerat betonggolv införlivade arkitekterna Troldtekts akustikplattor för att klä både väggar och tak mellan stålramarna för ljudabsorption och för att bekämpa problemet med ekande ljud. Detta var ett idealiskt val för denna tillämpning. De rena och enkla plattorna bidrar inte bara till byggnadens övergripande minimalistiska design, utan de beprövade ljudabsorptionsegenskaperna hjälper även inomhusmiljön att förvandla utrymmet till mer av ett galleri än ett traditionellt garage.