Stadens bästa andningshål 

Salling i Århus har utvidgat sin populära takterrass som ligger på 6:e våningen vid Ströget. Nu har området utökats med bland annat en ROOFGARDEN och ytterligare ett café. 

Århus stad breder ut sig när man kommer upp på Salling ROOFTOP,  där man både kan uppleva staden på nära håll och se ner på Ströget från Skywalken eller blicka långt ut över staden, hamnen, skogen och viken. Samtidigt som man får denna 360-gradersupplevelse kan man njuta av den avspända stämningen på terrasserna.

Området är uppbyggt i olika nivåer och zoner, alla i trä och med glasskydd. En scen används för konserter och andra evenemang, men det går också att ta en paus eller gå på upptäcktsfärd i den 1 400 kvm stora ROOFGARDEN över två våningsplan.

 

Natur och konst på taket

Nu har flera serveringsställen etablerats på Salling ROOFTOP, där man serverar allt från lunch till glass och drinkar. I det översta caféet är designen inspirerad av växthus med ett sadeltak delvis i glas. För att säkerställa att serveringsområdet har god akustik har man monterat vita akustikplattor från Troldtekt, som även tillför rummet lite extra karaktär.

I det nyetablerade Væksthuset på ett annat våningsplan har man istället valt svart Troldtekt som skapar en intimitet i lokalen som annars präglas av glas och hängande växter. På väggarna sitter verk av den lokala konstnären Mormor, som gestaltar staden Århus. Stället kan även bokas för privata evenemang. Utanför Væksthuset finns en uteservering med utsikt över hamnen. 

Växter och konst är en stor del av den nyaste delen av Salling ROOFTOP, och man har nu skapat Salling ROOFGARDEN som är en äkta oas i den annars urbana stadsparken. Jeppe Hein har skapat flera verk till platsen som stimulerar sinnena med speglar – men också de finurliga Sky-bänkarna.