Inspirerande och harmonisk inredning

Society of Lifestyle har skapat sitt eget livsstilsuniversum mitt i ett industriområde.

Ibland hittar man vackra miljöer med exklusiv design där man minst anar det. Företaget Society of Lifestyle ligger i ett industriområde i den danska orten Ikast – och kan varken skryta med vacker utsikt eller närhet till en pulserande storstad. Den välproportionerade byggnaden har mörka fasader och terrasser, men det är framför allt interiören med sin stilfulla inredning som verkligen sticker ut.

Society of Lifestyle är ett inspirerande livsstilsuniversum som erbjuder ett heltäckande koncept med fyra unika varumärken: House Doctor, Nicolas Vahé, byNORD och Meraki. Den nya byggnaden på 2200 m² innebär en uppgradering av företagets showroom, kontorsytor och matsal, samtidigt som den samlar alla medarbetare under ett och samma tak.

Spiraltrappa i mörkt stål

Entrén utgörs av stora dubbeldörrar i cortenstål, som sätter tonen för ett stort showroom i två våningar. Allt är omsorgsfullt utformat för att ge besökarna bästa möjliga upplevelse. En stor spiraltrappa i stål förbinder de två våningsplanen och fungerar samtidigt som en rå skulptur i rummet.

Överallt har man använt Troldtekt, och för VD-assistenten Anne Merrild råder det ingen tvivel om akustikplattornas goda egenskaper:

– Vi är jättenöjda med det svarta Troldtekttaket i vår ”studio” – det ger en lugn och lite rå känsla i rummet. De integrerade svarta ljusskenorna bidrar dessutom med funktionalitet och flexibilitet. Det faktum att både taket och ljusskenorna är svarta skapar lugn och sätter ännu mer fokus på våra egna produkter.

De grå Troldtekt line-plattorna i våra kontor ger ett lätt och stilrent intryck och funkar bra ihop med de grå betongväggarna och -golven.