Fantastisk akustik i en spännande eventlokal

Tekniska museet är ett science center och Sveriges största tekniska museum. Här kan barn och vuxna tillsammans utforska och upptäcka hur allting egentligen hänger ihop - en spännande resafrån industrins barndom till framtidens storslagna visioner.

Troldtekt Teknisk Museum Stockholm
Photo: Thorn Creative Agency

Tekniska museet, som ligger på Gärdet i Stockholm, bildades redan 1923 och blev en stiftelse 1948. Idag är museet ett populärt besöksmål. Förra året uppgick antalet besökare till hela 323 399.

Ombyggnad av det stora eventrummet

Museets största eventlokal på 273 kvm är Eventrummet som ligger i den gamla K-märkta byggnaden från 1881. Byggnaden fungerade ursprungligen som stallbyggnad. Ett av arven från denna tid är träpelarna som finns i restaurangen såväl som Eventrummet.

När det stora eventrummet byggdes om 2016 fanns den ursprungliga pelarstommen kvar, och betonggolvet har behandlats med miljövänliga oljor. I övrigt är allting förändrat i det stora rummet med högt till tak. Spännande design och genomtänkta materialval binder samman historia och framtid. Växtväggar filtrerar luften och i taket hänger lampor av samma modeller som lyste upp Stockholms nattliv för över 100 år sedan – nu med LED-ljus istället för gas. Lokalen ramas in av unika föremål.

Akustik som får högsta betyg

Det stora Eventrummet på Tekniska museet har alla designdetaljer och ögongodis som behövs för att göra ett besök estetiskt minnesvärt. Men med stora öppna planlösningar, högt till tak, och inte minst många människor på samma gång, finns det också utmaningar att hantera för att göra miljön trivsam.

Akustiken är en sådan utmaning och här har man valt en Troldtekt-akustiklösning som möter de strängaste kraven på ljud så att besökarna kan vistas i en perfekt eventmiljö.