Fler upplevelser i Viborg

Tinghallen i Viborg har genomgått en större modernisering och utbyggnad som gör att ett evenemang i huset upplevs som mer komplett.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Direkt innanför det vackra entréområdet utanför byggnaden möts man av snygga material och modern design. Foajén har blivit dubbelt så stor med plats för en rymlig bar och ett större loungeområde. Ett stort och inbjudande rum som är luftigt och ljust. Man har satsat på ärliga material, framför allt på ett antal sammanhängande, lugna ytor som, liksom Troldtekt, är solida på ett levande sätt.

Troldtekt akustikplattor har valts i kombinationen vita tak och en grå rand på väggen ovanför dörrarna. Väggarna är klädda med Troldtekt line design i grå ultrafin – en elegant och distinkt vägglösning som smälter ihop till en helhet som här ramar in framför allt barområdet.

Troldtekt utgör här både den akustiskt reglerande och den arkitektoniskt intressanta ytan. Foajén hälsar publiken välkommen och leder den till den stora salen, som blivit ännu större och med många möjligheter till evenemang. Här inne har man valt svarta akustiktak från Troldtekt.

Paletten

Från Tinghallens foajé kommer man också till en alldeles ny, mindre sal, som inrymmer spellokalen Paletten. Här ville man skapa en kontrast till den eleganta och tidlösa foajén, vilket har lyckats utmärkt med hjälp av Morten Varano, som specialiserat sig på att inreda spellokaler och barer.

Rummet har designats i material och färger som omfamnar gästen och omedelbart skapar en skön stämning. Den dominerande färgen är buteljgrönt tillsammans med trä i en varm nyans. Till detta läggs geometriska element som cirklar och områden med Troldtekt romb i tre nyanser, vilket skapar en tredimensionell effekt. I barområdet används Troldtekt romb på både väggar och tak, vilket ger en grottliknande effekt.

Akustiken har självklart varit viktig för inredningen i detta rum och stora väggytor med svart Troldtekt är en del av lösningen. Speciellt för lokalen är också en mycket genomtänkt belysning, som är en del av Morten Varanos spetskompetens.