Komfort från golv till tak

Drömmen om ett ljust, öppet och modernt hem har gått i uppfyllelse för en ung, tysk familj i utkanten av Nürnberg.

På en 626 kvadratmeter stor tomt i närheten av Neunhofer Forst ligger det 200 kvadratmeter stora tvåvåningshuset med svagt sluttande sadeltak. Huset har konventionell enkelskalsfasad med värmeisolerande tegel och är utrustat med full källare. Taket i källaren och bottenvåningen består av armerad betong, medan övervåningens innertak utgörs av cementbundna träullsplattor monterade på det isolerade yttertakets träkonstruktion.

 

Matsal med utsikt mot himlen

En bergvärmepump och ett centralt ventilationssystem samt 3-lagers isolerglas i fönster och dörrar ger hög energieffektivitet, behaglig värme och maximal komfort i hela huset. Huset värms upp med golvvärme. Husets öppna planlösning förstärks av den höga takhöjden ända upp i nock. En öppen spis fungerar som rumsavdelare mellan det rymliga vardagsrummet och det moderna köket, och från matplatsen i mitten har man utsikt mot himlen genom två ovanliggande takfönster.

 

Stilren design i svart och vitt

Stora fönster, de flesta från golv till tak, släpper in rikligt med dagsljus. De mörka fönsterkarmarna och det mörka köket skapar en snygg kontrast till de ljusa betong- och trägolven, de vita väggarna och innerdörrarna med en höjd på 2,38 meter samt trätrappan som leder upp till den delvis öppna övervåningen med glasräcke ned mot undervåningen. Svarta spotlights i taket och de långsmala armaturerna ovanför matplatsen, som nästan tycks sväva fritt i luften, bryter av de vita ytorna och bidrar till en lyckad ljussättning.

En annan snygg detalj är de vita akustikplattorna från designlösningen Troldtekt® line i taket på övervåningen.