Drömhus i sluttning

Det svarta akustiktaket precis under takkonstruktionen är särskilt imponerande i det moderna enfamiljshuset som ägs av ett ungt par från Mittelfranken.

Takbeklädnad med akustikplattor från Troldtekt i privatbostäder

Ett ungt par i Reichenschwand visar hur härligt det är att bokstavligen bygga upp något tillsammans och samtidigt förverkliga sina egna bostadsdrömmar. I Nürnberger Land i Mittelfranken, på en cirka 912 kvadratmeter stor tomt i en sluttning, har paret uppfyllt sin personliga dröm om ett enfamiljshus och samtidigt utfört en stor del av arbetet själva.

 

Modernt energikoncept

Den nya byggnaden med två våningar, källare, ljus putsad gasbetongfasad och sadeltak har ett modernt och hållbart energikoncept som omfattar en solcellsanläggning, en luft-vatten-värmepump och golvvärme.

De generöst utformade rummen, där ägarna har lagt både parkett och kakel, är fördelade på en boyta om 203 kvadratmeter.

 

Öppet vardagsrum med fantastisk utsikt

Husets absoluta höjdpunkt är det öppna och ljusa kombinerade köket och vardagsrummet med öppet ända upp till nocken. Förutom de heltäckande fönsterpartierna på sidorna ger ett heltäckande fönsterparti på gaveln en fantastisk utsikt ner över byn.

Centralt i rummet finns det moderna kökslandskapet mittemot kaminen som är klädd med stora vita kakelplattor. Ett fristående element med spis och elegant, vitmarmorerad arbetsyta är klätt med ljust trä mot vardagsrummet. De något mörkare golvplattorna med trälook skapar en fin kontrast till de vita väggarna och fönsterkarmarna samt de övervägande ljusa möblerna.

 

Mörkt tak ger en kreativ touch

En stark designdetalj är takbeklädnaden som de själv har monterat. På var sida om den synliga takbalken används svarta akustikplattor med designlösningen V-Line på taklutningarna. De dekorativa frästa spåren, som påminner om fortlöpande linjer, ger taket karaktär och rummet en alldeles egen charm. Det minimalistiska designkonceptet framhävs också av en hängande ljusinstallation.