Skarp minimalism med tak över ljudet

Med storslagen utsikt över den gröna golfbanan och natur så långt ögat når byggde HusCompagniet 2017 en minimalistisk enplansvilla på 167 kvadratmeter.

Troldtekt, Private home, Haderslev
Photo: HusCompagniet

Huset i Haderslev har en minimalistisk arkitektur både utomhus och inomhus, och bostaden utmanar det traditionella typhuset med sina raka gavlar utan takfot, inbyggd spis och det snedställda taket i 15 grader i husets hjärta – köket/allrummet.

– Vi på HusCompagniet ville att både arkitektur och materialval skulle vara genomgående i huset. Det ger det bästa helhetsintrycket. På Køllesvinget i Haderslev har vi därför valt Troldtekt träullsabsorbenter till hela huset, säger Morten Corydon, försäljningschef på HusCompagniet.

En skillnad i alla rum
Både i de små och i de stora rummen ger Troldtekttaken bra akustik. Och speciellt eftersom huset består av hårda golv – stora klinker och breda, ljusa träplankor, och eftersom köket/allrummets tak är snedställt är det extra viktigt att fokusera på akustiken. Om inte HusCompagniet hade valt Troldtekt akustiktak i köket/allrummet skulle ljudet från köket ge eko och dålig akustik ända in i vardagsrummet.

– Vi vill verkligen rekommendera Troldtekt. Oavsett om det gäller ett stort eller litet hus, högt eller lågt gör Troldtekt en positiv skillnad för akustiken i huset. Det känns verkligen behagligt att gå in i ett hus där man märker att ljudet dämpas otroligt bra tack vare Troldtekttaken. Det är också därför som vi gärna vill visa kommande bostadsägare att Troldtekt passar in i moderna, minimalistiska hem, säger Morten Corydon.