Troldtekt akustikplattor i specialfärg ger bättre akustik vid renoveringen av en privatbostad

Med ett unikt läge i utkanten av staden Leende i Nederländerna och med utsikt över åkrar och träd, ville familjen skapa ett privatboende, med öppet vardagsrum och en minimalistisk design för att få ut det mesta av denna utsikt.

Troldtekt akustikplattor har unika ljudabsorberande egenskaper och säkerställer bra akustik i t.ex. privatbostäder

När trenderna fortsatt går mot stora öppna rum och hårda ytor, är det viktigt att tänka på att åtgärda problemet med efterklangen som studsar från golv och väggar. 

Ett bra exempel är den här privatbostaden i Leende i Nederländerna. Familjen köpte huset 2016 och gjorde sedan om det genom att ta bort väggar och öppna upp planlösningen. Med ett unikt läge i utkanten av stan och med utsikt över träd och ängar ville familjen skapa en öppen planlösning för att maximera utsikten och skapa en minimalistisk hotellkänsla.

Arkitekten Marcel van de Wolfshaar baserade sin design på den omgivande naturen. Därför valdes bänkskivor i Belvedere Quartzite, hårda golv, hållbara kvalitetsmaterial och gott om naturligt ljus genom stora glasfönster som ramar in utsikten. För att hjälpa till att bekämpa problemen med lång efterklangstid och dålig akustik från alla hårda ytor valde man Troldtekt® line. Plattorna, med sina perfekt symmetriska vertikala linjer i en speciell mossgrå färg, sattes upp på väggarna för att absorbera ljud vid familjemiddagar och andra sammankomster. De frästa spåren som löper över plattorna ger en extra sofistikerad och intressant arkitektonisk funktion samtidigt som kombinationen av plattor skapar kontinuerliga spår med en sömlös look och en taktil yta.

Troldtekt® line ingår i sortimentet ”designlösningar” som ger arkitekter stor flexibilitet. Varje lösning är avsedd att bilda en komplett akustisk yta, oavsett om den är stor eller liten. De elva olika designlösningarna har sitt eget särpräglade mönster och en unik stil som tillsammans med färger erbjuder beställarna stor flexibilitet för att förverkliga sina mest kreativa projekt.