Gammal lada förvandlad till ett exklusiv långhus

I en design genomförd till perfektion har paret Stefan Larsson och Anette Ringberg fört in en gammal lada i en helt annan kategori. Här är designfaktorn nyckelordet och de noggrant utvalda materialen kommer verkligen till sin rätt.

Ljudabsorberande träullsplattor från Troldtekt används ofta som akustiktak i privatbostäder

Vid Kristianstad ligger Stefan Larsson och Anette Ringbergs nybyggda hem, the Barnhouse. Bostaden är en gammal lada som är cirka 400 kvadratmeter stor och har hela åtta meters takhöjd. Den har de förvandlat till ett exklusivt långhus.

– Ett drömprojekt, men också ett gigantiskt projekt, säger paret.

De har själva byggt bostaden, som både är deras hem och den plats där de bedriver verksamhet.

The Barnhouse kan nämligen bokas för bland annat konferenser och möten om det ska ske i en unik miljö. Dessutom tillverkar paret specialdesignade möbler för privata hem i samma stil som de själva har i långhuset.

– Vi har designat och byggt de flesta av möblerna till the Barnhouse själva, inklusive matbord, soffbord och inredning i alla badrum och liknande. Nu vill vi erbjuda kunderna samma sak, det vill säga unika möbler med en rustik men modern prägel, säger de.

Alla inventarier är byggda av noga utvalt och lokalt trä.

Varm och rustik
Stefan Larsson och Anette Ringberg har fått inspiration till designen av den långsträckt formade bostaden från olika resor utomlands, särskilt Mexiko med de naturliga färger som de upplevde i landet.

The Barnhouse har ett varmt och rustikt uttryck och stor vikt har lagts vid de material som använts. I synnerhet trä spelar en bärande roll – både som paneler på väggar, som synlig konstruktion och som möbler och inventarier.

Med den höga takhöjden behövdes en bra akustiklösning i bostaden, och paret valde därför designlösningen Troldtekt line i en svartmålad variant.

– Den svarta färgen ger en pompös känsla, men också en känsla av lugn. Plattornas akustiska egenskaper är fantastiska och trots det stora rummet tänker vi inte på akustiken. Med de längsgående linjerna i Troldtekt line får vi ett sammanhängande designuttryck. Vi är mycket nöjda med vårt val, säger Stefan Larsson och Anette Ringberg.