Drömhuset

Familjen i Vejle drömde om ett hus som uppfyllde alla krav på såväl bekvämlighet som funktion, utan behov av konstant underhåll och därmed förknippade utgifter.

Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

När en avstyckning gjordes norr om staden, hittade de en perfekt tomt i de natursköna omgivningarna. Här skulle de bygga sitt drömhus och leva familjeliv. Huset är byggt av 2-Plan Huset och har anpassats efter familjens önskemål om placering på tomten. Fasaden utgörs av rustikt tegel, som även har använts till en innervägg, där materialets varma karaktär ger en dekorativ touch. Husets största fönster vetter mot norr, vilket motverkar alltför mycket uppvärmning av solljuset. Planlösningen är enkel. I anslutning till entrén ligger barnens sovrum. Därefter öppnar en New York-dörr upp mot kök och vardagsrum, och i denna del av huset är även föräldrarnas sovrum beläget.

Hem med fina kontraster

Även om familjen kallar sig ”nybyggare” på sociala medier, har de en del erfarenhet från tidigare bostäder. Därför hade de vissa specifika önskemål när det nya huset skulle byggas. Bra akustik stod högt på listan, och de tittade på många olika typer av innertak. På caféet Eydes i Odense såg de Troldtekt Line i naturträ, vilket också blev deras val till bostaden. Det är ett ljuddämpande, men samtidigt elegant tak. På grund av ett missförstånd levererades taket i vitt i stället för naturträ, men det visade sig vara en bra lösning. Det stora vardagsrummet har en mysig loungekänsla med vackra, varma trägolv och hellånga gardiner. Pricken över i:et är den centralt placerade hybridkaminen.