Nybyggd villa med högt i tak

I Jyllinge håller det nya bostadsområdet Bromarken på att ta form med olika husmodeller från husföretaget Lind & Risør A/S. För Daniel och Ida Listh var de många valmöjligheterna en avgörande faktor.

Bromarken i Jyllinge är ett nytt bostadsområde, vars attraktiva läge, grönområden och gångvägar gör det till ett populärt val för många familjer.

För Daniel och Ida Listh har det varit en spännande process att anpassa huset efter sina egna behov, och de har bland annat ändrat formen till ett vinkelhus för att få större vardagsrum. Under resans gång har de dokumenterat bygget på Instagram-kontot nybyg_bromarken och berättat om olika val de har gjort.

Husets hjärta är det centralt belägna köket/vardagsrummet med öppen planlösning. Taket upp till nock framhäver husets två riktningar, vilket ger ett rum med karaktär och rymd. Dagsljuset kommer in genom fönster i både köks- och vardagsrumsdelen samt kökets takfönster som vetter mot norr. I ena delen av huset ligger barnavdelningen med gemensamt lek-/allrum och på andra sidan föräldrarnas sovrum och tvättstugan.

 

Genomtänkta färgval

På Lind & Risør kan kunderna välja mellan olika akustiktak, men det är bara Troldtekt som erbjuder en vägg till vägg-installation, vilket var det geometriskt bästa alternativet med tanke på den höga takhöjden.

Paret valde vitmålad Troldtekt line till hela huset – en lösning de är väldigt nöjda med.

Linjerna framhäver takets riktning och skapar en sammanhängande yta. Taken är helt vita, medan väggarna har något mörkare nyanser speciellt utvalda för de olika rummen.

Takhöjden upplevs som högre när vägg och tak har olika färg, och familjen har dessutom valt till extra takhöjd. De har också integrerat många bra lösningar i inredningen, vilket är fördelen när man bygger nytt. Några exempel är spotlights i taken i alla rum och en stor sittnisch mitt i vardagsrummet.