Renoverad 1970-talsvilla på Riisvangen

- Valet av Troldtekt akustiktak är vårt bästa beslut i samband med renoveringen av vårt hus, säger Klaus Jensen och Mette Nedergaard.

Troldtekt akustiktak är det naturliga valet för att säkerställa bra akustik och ett sunt inomhusklimat i privatbostäder
Photo: Danbolig

Paret övertog 2014 en 1970-talsvilla på Riisvangen i Aarhus N. Med bara några få hundra meter till skog, strand och stadsdelen Trøjborg centralt i Aarhus fick de sitt absoluta drömläge. Brun takpanel, blommiga tapeter och murriga heltäckningsmattor innebar dock att inredningen inte matchade husets fantastiska läge.
 
– Vi insåg ganska snabbt att vi behövde hjälp med alla val och beslut som skulle krävas för att vi skulle kunna få vårt drömhus, berättar Klaus Jensen. Paret tog kontakt med en arkitekt i familjen som kunde ge tips om renovering, material och inredning.

Precis som för många andra är parets hem en oas i en hektisk vardag, där akustiken har en avgörande betydelse för ett bra, avkopplande och hälsosamt familjeliv. Arkitekten rekommenderade därför Troldtekt-taket:

– Vi lever ett hektiskt familjeliv och vårt hus är en fristad där barn och vuxna kan ladda batterierna tillsammans. Vi har tidigare upplevt hur för mycket oljud och stök i vid bemärkelse skapar dålig stämning mellan både oss vuxna och barnen.

Troldtekt akustiktak ger en lugn och behaglig ljudmiljö och inte minst en rustik, kosmetisk motvikt till husets övriga material och möbler. Det betyder mycket för oss. Familjelivet är numera mycket enklare och trevligare, säger Klaus Jensen.

– Och vi behöver inte heller diskutera om Klaus musikanläggning och högtalare ska stå i vardagsrummet, köket eller garaget, tillägger Mette med glimten i ögat.

Paret har monterat Troldtekt högtalare i taket i det öppna köket och i vardagsrummet, så att de kan strömma ljud trådlöst och oberoende av varandra via sina smartphones.