Ett hem fyllt av kontraster

Utsikten över Roskildefjorden slår an tonen i denna exklusiva bostad, där rymd och material förenas till en perfekt helhet.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect m.a.a.

Huset är avlångt, precis som den västvända tomten, med utsikt över landskapet kring Roskildefjorden och badmöjligheter tack vare den direkta anslutningen till vattnet. Bostaden har utvecklats med omsorg och har en kontinuerlig rymd som framhäver platsens riktning och egenskaper.

När man kommer in leder högt sittande sidobelysningar i hallen vidare fram till det stora vardagsrummet och köket. Här öppnar huset upp på allvar, med stora fönsterpartier mot söder och väster och tak upp till nock. I väster ligger husets ena terrass med anslutning till trädgården. Terrassen är täckt av ett stort svävande takutsprång, vars asymmetriska lutning speglar hela husets arkitektur. På nedervåningen ligger sovrummet, med vacker utsikt och utgång till ännu en terrass.

Den lyxiga stilen förstärks med ett elegant badrum och en walk-in-closet.

Husets linje

Centralt i huset finns badrum och garderob i ekfaner, som tillsammans med noga utvalda möbler utgör den varma delen av inredningen. Byggherren är ägarparet till Koncil – Unikt byggeri, som har specialiserat sig på att bygga eller renovera bostäder, hela vägen från projektering till byggledning och inredning. Koncil har en medveten strategi för materialval, vilket framgår av allt ifrån de vackra, rustika golven till köket och akustiktaken.

I alla tak sitter svarta Troldtekt line-plattor, som är monterade i husets längdriktning och fortsätter förbi glasfasaden ut i det stora takutsprånget. De mörka taken skapar en snygg kontrast till utsikten och ljuset från de stora fönsterpartierna. Takytan bidrar också till att binda samman husets överlappande planlösning och skapar en fin arkitektonisk helhet.