Det öppna rummet med utsikt över det öppna landskapet

Bostaden som ligger i utkanten av Hadsten utnyttjar det öppna landskapet och dess arkitektur framhäver det dramatiska landskapet med enkla kontrasteffekter.

Troldtekt akustiktak är det naturliga valet för att säkerställa bra akustik och ett sunt inomhusklimat i privatbostäder

En stor takyta med utskjut är ett viktigt element i den här bostaden, där utsikten över det öppna landskapet är av stort värde. Vardagsrummet på entréplanet med både kök, matplats och soffgrupp har därför stora fönsterpartier som skapar kontakt med naturen och samtidigt ger bostaden mycket dagsljus. Detta kompletteras dessutom med ett stort takfönster mitt i vardagsrummet.

Fastighetens sluttande terräng innebär att bostaden är fördelad på två våningar och från en elegant trappa mitt i vardagsrummet har man tillgång till rum och flera badrum på nedanvåningen. Bostaden har en väl genomarbetad inredning med genomgående material i badrummen och på golven som ger ett exklusivt och tidlöst uttryck.

 

Ute och inne flyter samman

Svarta Troldtekt line-tak har valts i alla rum och ger god akustik överallt i bostaden, men de ger även en arkitektonisk helhet som stöder takytan som ett viktigt element. Den stora takskivan ramar in den enastående utsikten och ger även skugga på soliga sommardagar. Linjerna i takplattorna från Troldtekt är riktade ut mot utsikten och bidrar till att ge intrycket av en stor takyta.

Troldtekt-taket fortsätter utanför i utskjutet och suddar därmed ut övergången mellan ute och inne. En terrass mot sydväst är också designad som en förlängning av vardagsrummet innanför, där en öppen spis bidrar till att avgränsa terrassen och ge en arkitektonisk helhet utifrån.