Nytt centrum för Elbinsel campus

Med utbyggnaden av Berufsschule (13) har Elbinsel-campuset för yrkesutbildning i Hamburg-Wilhelmsburg fått ett nytt centrum.

Troldtekt träullsplattor säkerställer bra akustik i skolor och utbildningsinstitutioner
Photo: Torben Weiß

Den röda, kompakta nya tegelbyggnaden på Dratelnstraße med fönster från golv till tak på bottenvåningen och perforerad fasad på alla våningar, är mycket transparent och inbjudande och har anpassats till de befintliga samtidigt ombyggda och moderniserade byggnaderna. På ett område på cirka 2 700 kvadratmeter lär sig yrkesskolestudenter inom metallteknik, miljöteknik och anläggningsmekanik allt för sin yrkesmässiga framtid.

Skolan, som kom till genom en sammanslagning av två skolor och fram till nyligen låg i Eimsbüttel, erbjuder också utbildningsprogram inom utbildningsförberedelse och yrkeskvalificering. För att få högre utbildning kan studenterna också delta i det tekniska gymnasiet eller yrkeshögskolan. Organisationer använder den nya byggnaden för vidareutbildning.

Interiören domineras av neutrala färger som vitt och grått, med bland annat möbler som färgglada accenter. På toaletterna ger turkost kakel på väggarna lite färg i de annars enkla rummen. Avlånga och runda takfönster som är inneslutna i taket garanterar optimal belysning i hela den nya byggnaden. Dessutom kommer mycket dagsljus in i byggnaden genom de stora fönstren med antracitfärgade profiler.

Som ett funktionellt och samtidigt kreativt inslag installerades grå akustikplattor från Troldtekt i alla undervisnings- och klassrum, korridorer, trappor och toaletter. De uppfyller de högsta kraven för den krävande och nödvändiga ljudisoleringen i skolbyggnader och uppfyller samtidigt de högsta standarderna inom brandskydd.