Matsal med behaglig atmosfär

Den nya, moderna skolmatsalen på Reventlouschule i Kiel är uppskattad av både elever och lärare.

Dagens skolor är inte bara en plats för inlärning, utan skapar en trygg, utvecklande miljö även utanför lektionstid. En viktig del är gemensamma måltider, vilket kräver en modern matsal med högsta komfort och funktionalitet.

Den nya, moderna matsalen i Reventlouschule uppfyller dessa kriterier och har blivit ett rejält lyft för skolan, som har cirka 300 elever fördelade på tre klasser per årskurs.

Tegelbyggnad med platt tak och många fönster

Matsalen och skolköket ligger i en inbjudande och visuellt tilltalande envåningsbyggnad, som med sin röda tegelfasad och sitt platta tak passar väl ihop med skolans övriga byggnader. I byggnaden finns även toalettutrymmen och en aula med scen.

Fönster från golv till tak släpper in rikligt med dagsljus och ger en bra utsikt från matsalen.

Ljust trä och färgglada accenter

Fönsterkarmar, möbler och inredningsdetaljer i ljust trä skapar en varm och naturlig kontrast till de vitputsade väggarna. Röda stolar och gardiner i kombination med det mörka, spräckliga golvet tillför färg och liv i den nya byggnaden. I taket sitter akustikplattor av cementbunden träull, som kompletterar helhetskonceptet perfekt och förstärker den nya byggnadens naturliga och behagliga miljö.