Nyrenoverad skola med respekt för den klassiska arkitekturen

Linnéskolan har ett centralt läge på Limhamn i Malmö och har fått ett välbehövligt lyft som gjorts med stor respekt för skolans ursprungliga arkitektoniska stil.

Photo: Bara Bild

Om väggar kunde tala skulle väggarna på Linnéskolan i Malmö kunna berätta om mer än 100 års skolhistoria.

Den första av skolans byggnader uppfördes 1904, och när man kliver in är den historiska inramningen påtaglig. Här är exponerat tegel i olika nyanser och mönster samt handmålade dekorationer en del av uttrycket.

Linnéskolan har dock nyligen genomgått en välbehövlig renovering för att skapa en bättre lärmiljö. I skolan går ca 500 elever fördelade på årskurserna 4–9, och den vita skolbyggnaden omger en stor skolgård där eleverna kan leka i olika aktivitetsområden som stimulerar motoriken.

Lugn lärmiljö

På Linnéskolan har Troldtekt akustikplattor i naturträ monterats i ett t-profilsystem, där varje platta ramas in av en metallskena. De ljusa färgerna ger lugn för ögat och akustiktaket smälter naturligt in i skolans befintliga arkitektur.

Både i klassrum och uppehållsytor där eleverna samlas eller jobbar med grupparbete är det viktigt att säkerställa ett inomhusklimat med bra akustik.