Lyx och skoj för hela familjen vid foten av Alperna

Detta är det största turismprojektet i Allgäus historia: I sydöstra Baden-Württemberg har totalt 1 000 fritidshus för två till tolv personer samt en enorm vatten-, lek- och friskvårdsanläggning byggts på den tyska försvarsmaktens gamla ammunitionsdepå på 184 hektar.

Photo: Olaf Wiechers, arkitekt

Centrum för Center Parcs Allgäu i Leutkirch ligger vid en konstgjord sjö och består av flera moderna byggnader. Bland annat finns ett nöjescenter för familjer med bowling, minigolf, spelvärld, klätterparadis, spelhall och mycket mer samt den så kallade Market Dome med totalt nio olika restauranger, en stormarknad, ett bageri och olika butiker där besökare också kan köpa många regionala produkter.

En annan stor attraktion för hela familjen är Aqua Mundo. I den gigantiska vattenvärlden finns bland annat en vågbassäng, 15 stora och små rutschkanor, den längsta vildvattenbanan av alla sex Center Parcs i Tyskland, en snorkelbassäng, en av de största vattenlekplatserna i Tyskland och många andra häftiga attraktioner.

Bara några steg från Aqua Mundo kan du njuta av bastu, saltvattensbassänger och olika hälso- och massagebehandlingar i den separata spabyggnaden Spa & Country Club. Spa & Country Club, som för första gången är en del av en Center Parc i Tyskland, erbjuder sina gäster ett rymligt friskvårdsområde av märket Deep Nature© på 2 400 kvadratmeter samt ett gym och restaurangen Auszeid Hüttn med asiatisk mat.

Utbudet i Spa & Country Club kan inte bara användas av övernattande gäster. De olika faciliteterna är också tillgängliga för dagsbesökare. Bastu med utsikt, hamam, inomhus- och utomhuspooler med vattenanimationer, varma och kalla bassänger, upplevelseduschar, bubbelpooler, rasul- och ångbad samt avkopplingsområden både inomhus och utomhus är några av de populära attraktionerna i spaoasen. Som ett designelement i hälso- och vattenvärlden, som domineras av många gröna växter, används fuktsäkra och olikfärgade akustikplattor i taket.

Och det är inte bara inne i byggnaden som besökarna bjuds på skoj, återhämtning och lugn. Utomhusfaciliteterna, indelade i fritt tillgängliga och slutna gästområden, erbjuder relaxavdelningar och rum för avkoppling med planteringar som anpassats för platsen. Det integrerade trädäcket inbjuder också till att dröja kvar vid poolområdet.