Färgglada bad önskas

Det var med visst vemod som medarbetarna packade ner det sista inför flytten från den gamla simhallen i Neustadt am Rübenberge. Men desto roligare blev det från och med maj att kunna bedriva verksamheten på ett smidigt sätt och få ägna sig åt badgästernas säkerhet i den nya simhallen och naturbadet med bastu. Byggprocessen har pågått i cirka två år och nu kan vattendjur och bastufantaster besöka regionens fantastiska simhall.

Takbeklädnad med akustikplattor från Troldtekt i simhall
Photo: Torben Weiß, Olaf Wiechers, Fotodesign Bierwagen

Utbudet är otroligt. Här finns över 1 500 kvadratmeter vattenyta, fördelade på en stor sportbassäng med hoppområde, grupp- och barnbassänger samt en plaskpool i ett avdelat utrymme. Ett wellnessområde på 850 kvadratmeter med olika bastur, ett ångbad och ett rum med infrarött ljus samt ett mattorg och en fitnesstudio lämnar inget övrigt att önska – inte ens om du besöker Balneon varje dag.

Som om detta inte vore nog. En 70 meter lång rutschkana med tidtagning och ljuseffekter går från inomhusområdet ut till utomhusbassängen. Ytterligare en rutschkana i utomhusområdet leder till den så kallade naturbadsjön med sandstrand, som skapats av en betongbassäng klädd med specialfolie. Man behöver inte använda klor eftersom vattnet – även vattnet från baddammen i det avdelade bastuområdet – renas i en extrabassäng.

Det är enkelt att ta sig till den nya simhallen och naturbadet med bastu. Det går både att ta sig hit med kollektivtrafiken eller med egen bil. Anläggningen har en huvudingång som leder besökaren in i foajén. Härifrån ser man de färgglada bassängerna i simhallen genom en stor glasskiva.

Men det är inte bara de stora lättskötta bassängerna i rostfritt stål som är färgglada. Om man tittar upp i taket ser man träullsplattorna från Troldtekt i glada färger, som är anpassade till våtutrymmen. Plattorna är tillverkade av certifierat trä från danska skogar och cement av danska råvaror och förutom den fina optiska effekten erbjuder Troldtekt även akustiska fördelar genom att minska efterklangstiden.