Leichlingen simmar hållbart in i framtiden

Den nya simhallen Blütenbad i Leichlingen i Nordrhein-Westfalen uppfyller de högsta kraven på komfort och hållbarhet och erbjuder bad- och bastunjutning för hela familjen samt är fullt tillgängligt för funktionshindrade.

På uppdrag av Leichlinger Bäderbetriebs und Beteiligungs GmbH har arkitektkontoret POS4 Architekten i Düsseldorf förverkligat en modern nybyggnation i Leichlingen (Rheinland). Att staden på grund av sina många fruktplantager sedan 2013 officiellt bär namntillägget ”Blomsterstaden” återspegplas i den nya simhallslogotypen – en färgglad blomma kombinerad med en våg – som väl synlig på den vita ytterfasaden välkomnar gästerna till det ljusa inomhusbadet.

 

Certifierad för hållbar konstruktion

På en total yta av 2 726 kvadratmeter uppfyller det nya inomhusbadet genom sin konstruktion de högsta hållbarhetskriterierna och har därför certifierats av den tyska branschorganisationen Deutsche Gesellschaft für das Badwesen. Bland annat installerades moderna ventilationssystem med värmeåtervinning och speciella pumpsystem som i kombination med en solcellsanläggning över hela ytan på det grönskande taket ökar komforten och minimerar driftskostnaderna.

 

Simning och wellness

Inne i badanläggningen finns en 25 meter lång simbassäng med tävlingsbana, en bassäng för icke-simkunniga med justerbart lyftgolv, massagemunstycken och vattenfallsdusch samt ett badlandskap med rutschkana. Dessutom finns det en bastuavdelning med olika bastur och ångbad inklusive ett vattenlöpband. Det finns också en liten butik.

 

Ljus och trevlig design

Stora fönsterfassader, ljusa golv och accenter i härliga kulörer ger interiören ett ljust och trevligt intryck. I det färgglada och kärleksfullt designade barnområdet finns även kaninen Felix, vars skapare Anette Langen bor i Leichlingen. Helhetskonceptet fulländas av ljusa akustikplattor från Troldtekt, som även passar i fuktiga och varma miljöer, som exempelvis simhallar, duschutrymmen och spaanläggningar. Plattorna har installerats i det höga taket ovanför den vita stålkonstruktionen och skapar behaglig akustik.