Med utsikt mot himmel och hav

Vinterbadklubben Isfuglen vid Brøndby hamn har fått en fin och bra inramning för att träffas för kalla bad, bastu och trevligt umgänge.

Akustiktak från Troldtekt i sportanläggning
Photo: Helene Høyer Mikkelsen

Brøndby hamn har en charmig miljö och är en plats dit många i lokalbefolkningen kommer. För de många små trähusen är rött den genomgående färgen. Vinterbadklubben fortsätter denna tradition med rött trä – men läget i utkanten av hamnen ger huset en annan karaktär. Det är ett hus som man lägger märke till och som välkomnar en när man seglar in i hamnen.

Vinterbadklubben har en egen identitet som öppnar upp mot vattnet och understryker platsens självklara egenskaper. Därmed kan alla njuta av vattnet från den stora träterrassen, som knyter ihop klubbhuset och stegen ner till vågorna. Här finns också bänkar utplacerade som passar fint in i helheten.

Värme

Inomhus har Isfuglens medlemmar tillgång till en bastu med panoramautsikt över vattnet och horisonten. Dessutom finns det naturligtvis omklädningsrum, duschar och toalett. Det stora entrérummet med pentry är ett rymligt och varmt rum med faner på väggarna och Troldtekts akustikplattor i taket. Här kan medlemmarna träffas och dricka sitt morgonkaffe tillsammans.

Stora fönster och dörrar ger nära kontakt med hamnen och himlen utanför. Rummet fylls med dagsljus vilket ger en härlig atmosfär. Träet och Troldtektplattorna framhäver den varma atmosfären och ger bra akustik. Rummet upplevs som både enkelt och mycket komplext, eftersom taket följer husets mindre ”sadeltak”, och en spegelvägg skickar vidare utsikten inne och upphäver formen på rummet.