En plats för bad och upplevelser

Med rymliga lokaler, attraktiv arkitektur och ett brett utbud av sport- och fritidsaktiviteter lockar det nya badhuset Schwaketenbad vid Bodensjön gäster i alla åldrar.

Photo: Olaf Wiechers, arkitekt MAA

Sedan det gamla badhuset förstördes i en brand 2015 har invånarna i staden Konstanz sett fram emot att den nya anläggningen ska färdigställas. Och alla är eniga om att Bodensjöns största upplevelsebad inte har förlorat sin ursprungliga charm – snarare tvärtom!

Badhuset, som är ritat av Behnisch Architekten, är vackert beläget i utkanten av staden. Det ger ett öppet och välkomnande intryck, med stora glasfasader och tre gröna takytor som smälter harmoniskt in i omgivningen.

Sju bassänger

Anläggningen är cirka 1 500 kvadratmeter stor och har totalt sju bassänger där gästerna kan simma, leka och koppla av. I ena delen av de stora, ljusa lokalerna med utsikt över gröna omgivningar finns, förutom en 25-metersbassäng, även en bassäng för icke simkunniga med rutschkana, en stor vattenlekplats, en babypool med rutschkana och vattenspel samt ett 5-meters hopptorn. På andra sidan av en avgränsande glasvägg finns ytterligare en 25-metersbassäng, en undervisningsbassäng och en vattenrutschkana med ljuseffekter som erbjuder spänning och pirr i magen. För den som vill värma sig och koppla av finns dessutom en relaxavdelning med attraktiv design, där man kan njuta av varmbad, ångbastu, infraröd bastu och vilstolar.

Spännande taklandskap med naturlig charm

Utmärkande för badhusets takkonstruktion är att de delvis sluttande takytorna är placerade i olika höjd, men ändå hänger ihop med varandra. Samtliga innertak är utrustade med akustikplattor som uppfyller kraven för brandklass A2 (icke-brännbara), klädda med träpaneler. Det gör att taket sträcker sig över badhusets interiör nästan utan avbrott, vilket skapar en atmosfär med naturlig charm.