Semesterkänsla i barnområdet

I det renoverade Moselbad i Cochem finns det många attraktioner för hela familjen.

Photo: Olaf Wiechers, architect

Även om Cochem an der Mosel i Rheinland-Pfalz är den minsta distriktshuvudstaden i Tyskland med drygt 5 000 invånare så har den inget att skämmas för när det gäller fritidsaktiviteter – tvärtom. I synnerhet Moselbad är ett populärt utflyktsmål, som efter en omfattande renovering nu uppdaterats både energimässigt och tekniskt och är ännu mer attraktivt för hela familjen.

Vattennöje under ljuskupol

Förutom utomhuspoolen, som ligger idylliskt mellan vingårdar, finns en inomhus- och vågpool med en 55 meter lång tunnelrutschkana och ett vattenfall samt en generöst utformad bastuavdelning med torrbastu, sanarium och ångbastu. Dessutom inbjuder ett imponerande barnområde dig att stanna länge. Under en ljuskupol med en diameter på 22 meter, som bärs upp av träelement i ett triangelmönster, finns det olika vattenlandskap och färgglada attraktioner för barn i alla åldrar och medföljande vuxna. En höjdpunkt är den gula, breda rutschkanan där man kan susa ner i vattnet tillsammans.

Från baby till vuxen – här får alla valuta för pengarna

I de varma poolerna kan de små besökarna också öppna dammar, leda om bäckar och på så sätt skapa sitt eget vattenlandskap. I en separat babypool känner även de allra minsta sig som fisken i vattnet och kan ha kul på ett säkert sätt. I den övre delen av barnområdet kan vuxna dra sig tillbaka på bekväma solstolar, i bubbelpoolen eller titta ner på vimlet från träbalustraden. En riktig semesterkänsla får man även i bikinibaren.

Akustiktakplattor för en trivsam miljö

Tack vare många stora fönster flödar ljuset in i hela barnområdet. Taket med akustikplattor i ljusgrått matchar det ljusa klinkergolvet och bidrar till den trivsamma miljön i badlandet. Mörkblå plattor med vågmönster är ett snyggt blickfång över rutschkanan som på ett snyggt sätt fångar upp vattentemat.

I vilorummet för bebisar, där det bland annat finns två blå babysängar i bilform och där det också finns ett skötrum, skapar de blå takplattorna en lyckad färgkontrast till det ljusa golvet och gör området mysigt och inbjudande.