En wellness-oas med utsikt över Bodensjön

Lindau-Therme är en badanläggning med minimalistisk charm och unik design, som erbjuder varierad badglädje och avkoppling på högsta nivå.

Photo: Olaf Wiechers, arkitekt

Arkitektbyrån 4a Architekten GmbH i Stuttgart har ritat detta hälsobad i Lindau, som ligger elegant i det vackra landskapet mellan Eichwald och Bodensjön, alldeles vid Bodensjöns strand. I den långsträckta nya byggnaden med trä- och betongfasad och stora fönster ryms en unik wellness- och badanläggning på 13 000 kvadratmeter. Här finns även en rymlig uteplats med unik utsikt över sjö- och berglandskapet.

Avkoppling och nöje för alla åldrar

Hälsobadet har ett familje- och sportbad med en 25 meter lång motionspool samt ett väl tilltaget spa-, hälso- och bastuområde. Ett elegant och inbjudande serveringsområde med poolbar med sjöutsikt samt ett gym och en privat bokningsbar spaavdelning kompletterar den förstklassiga hälsoanläggningen.

Bland vattenattraktionerna i totalt sex olika bassänger finns massagestolar, bubbelstolar, nackduschar, en strömkanal, en 40-gradig värmebassäng, en vildfors med däckrutschbana, en vattenlekplats, en vattengrotta för barn och en gigantisk bubbelpool för upp till 30 personer. Det finns också hopptorn, en flytbassäng med hög salthalt och spotlights under vattnet samt en undervattenskonsertsal.

Färgaccenter i ett minimalistiskt helhetskoncept

Den minimalistiska och synliga betongkonstruktionen i kombination med trä- och stenelement ger ett högklassigt intryck. Delvis sluttande stora betongkroppar gränsar av områdena på bottenvåningen och skapar lokaler med en imponerande rymd. Uppåt är byggnaden öppen, vilket tillsammans med de stora fönstren ger ett rikligt ljusinfall.

Troldtekt akustikplattor har en central funktion både när det gäller ljuddämpning och design. De ger färgglada inslag i grönt, rött och svart och bildar en perfekt kontrast till de ljusa väggarna och golven.