Färgglatt nöjesbad i Pfälzer Bergland

Den som besöker Kusel i sydvästra Rheinland-Pfalz befinner sig i Tysklands näst minsta distriktshuvudstad med en befolkning på drygt 5000 invånare. Staden har trots sin blygsamma storlek en hel del att erbjuda. I det underbart vackra Pfälzer Bergland ligger slottet Lichtenberg, fyra kilometer från stadens centrum. Det är 425 meter långt och därmed Tysklands största slottsruin.

Takbeklädnad med akustikplattor från Troldtekt i simhall
Photo: Diplomingeniør Olaf Wiechers, arkitekt

En annan sevärdhet och samtidigt en viktig faktor för regionen är det kommunalt ägda nöjesbadet. För att garantera underhållet har staden investerat flera miljoner euro. Resultatet är ett toppmodernt och färgglatt nöjesbad, där besökare i alla åldrar kan träna, koppla av eller roa sig.

Kusels största fritidsanläggning har varit en samlingspunkt för sportsimmare, familjer och turister sedan mitten av 1980-talet. Tack vare den strukturella, tekniska och energitekniska renoveringen har badet fått en ny lyster, uppfyller de senaste standarderna, är helt hinderfritt och erbjuder bad- och fritidsaktiviteter på högsta nivå.

Förutom renoveringen av den befintliga aktivitetsbassängen, simundervisningsbassängen och simbassängen har ett helt nytt barnområde skapats, med många spännande vattenlekar. Även sanitets- och omklädningsutrymmena samt friskvårdsavdelningen är ombyggda och erbjuder besökarna gott om plats och komfort, både inomhus och utomhus.

Den nya byggnaden passar med sina stora glasfasader perfekt in i den vidsträckta och harmoniska omgivningen. I den ljusfyllda inre delen av nöjesbadet har golvplattor i varma bruna toner kombinerats med ljusa betongelement på väggarna. Blickfång och accentsättare är de vitgröna mosaikplattorna i den stora simhallen samt de färgglada taken, som ger hela anläggningen ett inbjudande och vänligt intryck.

De installerade Troldtekt akustikplattorna i grönt, rosa, lila, turkos och orange ger inte bara ett utseendemässigt lyft, utan garanterar också optimal akustik i Kusels nöjesbad genom att minska efterklangstiderna.