Prisbelönt design ger intim och elegant känsla

Troldtekts designlösningar kombinerar bra akustik med personlig estetik. Det är två viktiga element för att restaurangbesökarna ska få den bästa upplevelsen.

Hela designserien var 2021 en av vinnarna av utmärkelserna ”Die schönsten Restaurants & Bars”.

Inredning, belysning, möbler och ytor kan bidra till att skapa rätt atmosfär och höja stämningen i en bar eller restaurang.

Arkitekter och inredare har upptäckt att Troldtekts designserie ger stor frihet när man vill skapa distinkta tak- och väggytor – och att de samtidigt löser de akustiska utmaningar som annars kan förstöra upplevelsen i en fullsatt restaurang. I allt från intima sushirestauranger till charmiga ölbarer och däremellan en rad mer klassiska restauranger har man valt att använda designlösningar från Troldtekt.

Designserien gör det möjligt att kombinera en personlig design med bra akustik. De enskilda lösningarna kan varieras och skalanpassas, så att stora ytor blir till en samlad enhet. Och arkitekterna har möjlighet att välja en lösning efter egen smak – från nordisk design med raka linjer till det mer expressiva och färgstarka.

Vackraste väggdesignen

2021 stod designserien i fokus vid prisutdelningen av utmärkelserna ”Die schönsten Restaurants & Bars”, som hyllar vacker design. Här stod Troldtekts designlösningar som vinnare i kategorin Wanddesign für Ausbau und Interior.

– Det var en stor ära för oss att vara en av pristagarna. Restauranger och barer är platser där våra designlösningar kan göra stor skillnad för både akustiken och stämningen, säger Jesper Kvist, Country Manager på Troldtekt GmbH.

Flera priser sedan lanseringen

Utmärkelserna i ”Die schönsten Restaurants & Bars” delas ut av förlaget Callwey i samarbete med ett antal partners. Bland dem finns Bund Deutscher Innenarchitekten och branschorganisationen DEHOGA Bundesverband. Alla vinnare medverkar i en vacker publikation utgiven av Callwey.

– Tack till Callwey och partners för deras arbete med att lyfta fram vacker design. Inte minst efter corona-nedstängningarna förtjänar restauranger och barer positiv uppmärksamhet, säger Jesper Kvist.

Sedan lanseringen har serien med Troldtekts designlösningar dessutom tilldelats en German Design Award 2020 och en ICONIC Award 2019.

FAKTA: ”Die schönsten Restaurants & Bars 2021”

  • Priserna delas ut till restauranger, barer, bistroer och caféer. Arkitekter, byggnadsplanerare och krögare i Tyskland, Österrike och Schweiz inbjöds att skicka in sina bästa projekt.
  • Dessutom har 13 företag fått utmärkelser för årets lösningar, bland annat Troldtekt GmbH i kategorin väggdesign.
  • Bakom utmärkelserna står förlaget Callwey i samarbete med bdia Bund Deutscher Innenarchitekten, Deutschen Hotel- und Gaststättenverband e. V. (DEHOGA Bundesverband), INTERNORGA, Leitmesse für Gastronomie samt mediepartners som AHGZ Allgemeine Hotel- und Gastronomiezeitung, SALON och Architekturmagazin Baumeister.
  • Alla projekt som tilldelats pris ingår i årsboken ”Die schönsten Restaurants & Bars 2021”. Läs mer och beställ boken på Callweys webbplats.