Guide: Upplev gastronomi med bra akustik i Århus

Aarhus mat- och vinscen har ett brett utbud av upplevelser. Från trendiga caféer och vinbarer längs latinkvarterets kullerstensgator till gourmetrestauranger i den nya hamnstadsdelen Aarhus Ø.

I den här guiden får du en överblick över Aarhus matställen, som utöver gastronomi även har fokuserat på att skapa en behaglig miljö med bra akustik. Smaklig måltid!

 

Visste du att restauranger kan gå miste om en stjärna i recensionen om matupplevelsen påverkas negativt av buller och oljud? Det berättar matskribenten Morten Vilsbæk som är medlem i Danske Madanmeldere.

För även om maten, vinet och servicen fortfarande är de viktigaste aspekterna i en restaurangrecension, blir det allt större fokus på hur akustiken och ljudnivån påverkar helhetsupplevelsen.

Det berättar Morten Vilsbæk, matskribent på Avisen Danmark som ingår i Jysk Fynske Medier, mer om i en intervju som du kan läsa här.

Varsågod – trevliga restauranger och caféer med bra akustik

Guiden presenterar Aarhusrestauranger där du kan njuta av mat och dryck. Gemensamt för dem alla är en elegant inredning där Troldtekt akustiktak bidrar till den trivsamma stämningen.