Guide: Upplev gastronomi med bra akustik i Köpenhamn

Köpenhamn erbjuder mat och vin i toppklass och många av stadens restauranger har gjort bra akustik till en del av upplevelsen. Ett klokt val eftersom forskning visar att ljud har betydelse för smaksinnet.

Få en guide till restauranger och kaféer i Köpenhamn med bra akustik. Smaklig måltid.

Visste du att oväsen, musik och akustik påverkar hur maten smakar? Det menar Charles Spence, professor i experimentell psykologi vid universitetet i Oxford i en intervju, som du kan läsa här.

I intervjun hävdar Charles Spence bland annat att hög ljudvolym begränsar vår förmåga att känna smaken av frukt. Och att vissa ljud framhäver smaken av sött medan andra tar fram bittra smaker. Han säger också att hårda ytor, ofta ackompanjerade av hög musik, i restauranger är orsaken till att ljudbilden uppfattas som störande.

Den goda nyheten är att allt fler restauranger lägger vikt vid att hitta balansen mellan matro och en atmosfär där dämpat ljud utgör en trevlig bakgrund till middagen. Det gäller inte minst i Köpenhamn. Här finns det många möjligheter att äta gott i vackert inredda lokaler utan att behöva stå ut med oväsen och hög ljudvolym.

Varsågod - 15 trevliga restauranger och kaféer med bra akustik

Här får du en guide till trevliga restauranger i Köpenhamn, där inredningen är elegant och där Troldtekt-akustiktak dämpar ljudet.