Troldtekts pressfoton

Troldtekt CEO Peer Leth
Troldtekts tillverkningsanläggning
Troldtekts granskogsbild
Troldtekt logo

Troldtekt® logotyp

Ladda ner Troldtekts logotyp i olika versioner och formaten PDF, JPEG eller PNG.

Enrique Villamuelas och Rita Lancho Moreno från arkitektskolan ETSAM i Madrid vann Troldtekt Award 2018 med projektet ”Coral”. I idétävlingen har studenter från hela världen omprövat de danska Troldtekt akustikplattorna. Juryn valde en vinnare bland 53 kreativa förslag, och skickade ett specialpris till Sverige.

Läs mer

Europas största utställning med material till cirkulärt byggande är med på Dutch Design Week i Eindhoven i Holland. Här kan upp till 300 000 besökare bland annat uppleva de danska Troldtekt akustikplattorna, som består av naturliga råvaror och är det perfekta valet till hållbara byggnader.

Läs mer

För bara några få år sedan dominerades den nordiska stilen av det lätta och ljusa. Nu har svarta och mörka material gjort sitt intåg. I ett tema online från Troldtekt AB lyfter en trendforskare och ledande arkitekter fram den här nya tendensen.

Läs mer

Tingbjergs nya kulturhus sticker ut med en anmärkningsvärd arkitektur, där man kan titta in i byggnadens många olika rum utifrån. Stora ytor med små avsides hörnor bildar ramen för sociala aktiviteter, och överallt i huset skapar Troldtekt en rofylld oas mitt i det myllrande folklivet.

Läs mer

Troldtekt A/S bjuder nu in kreativa arkitekt- och designstudenter från hela världen att delta i Troldtekt Award 2018. Syftet är att få talangernas förslag på nya sätt att använda Troldtekt akustikplattor på. Två erkända arkitekter bedömer de inskickade idéerna – och vinnaren får 5 000 euro.

Läs mer

Circle House är 60 allmänna bostäder, som byggs enligt cirkulära principer. Redan nu öppnas ett demonstrationshus för att visa konceptet, som är världens första i sitt slag. Troldtekt A/S är partner i Circle House – och företagets vd hoppas att projektet får fler i branschen att se potentialen i återanvändning.

Läs mer

När det nya hållbara multihuset Hjertet i danska staden Ikast invigs den 8 september 2018, finns det plats för livlig dans, streetbasket och stilla reflektion samtidigt. Troldtekt akustiktak gör att de olika aktiviteterna kan pågå i en miljö med bra akustik och ett sunt inomhusklimat.

Läs mer

2017 tillverkade Troldtekt A/S fler akustikplattor än året innan men skickade mindre avfall för förbränning. Samtidigt har en ny målningsanläggning minskat färgspillet i produktionen med 70 procent. Båda vinsterna är ett led i företagets fokus på Cradle to Cradle och FN:s globala mål.

Läs mer

I både större städer och på mindre orter är multikulturhusen vår tids informella mötesplatser. Här träffas invånarna för att ägna sig åt sport och kultur, äta tillsammans – och allt däremellan. I ett onlinetema från Troldtekt AB delar ledande experter och arkitekter med sig av sina kunskaper om multikulturhusen.

Läs mer

Europas största utställning av material som är avsedda för cirkulärt byggande reser nu vidare till byggmässan Building Holland i Amsterdam. Akustikplattor från Troldtekt A/S har valts ut till Reversible Experience Modules, som på sin turné även har passerat bland annat EcoBuild i London.

Läs mer

Kan designen av psykiatriska kliniker minska användningen av tvångsåtgärder? I ett nytt tema från Troldtekt A/S får du experternas svar. Läs bland annat intervjun med arkitekt Christian Karlsson om övervägandena bakom den internationellt erkända psykiatriska kliniken i den danska staden Slagelse.

Läs mer

Jonas Forsell är ny projektsäljare på Troldtekt AB, som efter kort tid på den svenska marknaden redan har levererat akustiklösningar till flera stora byggprojekt. Jonas Forsells uppgift blir framför allt att få fler arkitekter i Stockholm att få in företagets hållbara akustiklösningar till tak- och väggbeklädnad i sina projekt.

Läs mer