Ny Troldtektplatta – ett hållbart material för framtiden

Troldtekt baserat på FUTURECEM™ har valts ut till en materialutställning på Orgatec-mässan i Köln. Utställningen Materials4Future lyfter fram innovativa material som minskar klimatavtrycket vid inredning av byggnader.

19.10.2022

Tak, väggar, möbler och andra inredningsmaterial har en nyckelroll i byggbranschens omställning till en cirkulär ekonomi. Orgatec-mässan, som arrangeras den 25–29 oktober i Köln med ett förväntat besökarantal på över 56 000 personer, fokuserar på framtidens kontor.

Till mässan hör en cirka 400 kvadratmeter stor specialutställning, Materials4Future, där besökarna kan uppleva 120 innovativa och hållbara inredningsmaterial. Dessa material är noga utvalda av arrangörerna – och ett av dem är Troldtekts nya akustikplatta baserad på cementtypen FUTURECEM, som lanserades i början av 2022.

Koldioxidreducerad cement

På mässan kan besökarna uppleva Troldtekts akustikplatta i varianten Troldtekt v-line, som tillverkas med koldioxidreducerad FUTURECEM i stället för vanlig cement. Den andra råvaran är certifierad rödgran (FSC®C115450 och PEFC™).

Sett över akustikplattornas hela livscykel har Troldtekt baserat på FUTURECEM ett koldioxidavtryck som är 26 respektive 38 procent lägre jämfört med Troldtekt baserat på grå och vit cement.

Troldtekt baserat på FUTURECEM har tidigare under 2022 tilldelats en Green Product Award och en German Innovation Award. Lösningen har dessutom nominerats till det prestigefyllda Deutscher Nachhaltigkeitspreis 2023.

Upplev utställningen Materials4FUTURE på Orgatec i Köln den 2529 oktober 2022. Praktisk information hittar du på Orgatecs webbplats.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen