Prisbelönt äventyrsbad med Troldtekt

European Waterpark Association (EWA) har i samband med sitt 20-årsjubileum delat ut ett specialpris till vattenlandet Rulantica i Rust, Tyskland. Det är ett projekt där Troldtekt akustiklösningar utgör en del av designen.

14.11.2022

”Jubileumspriset 2022” delades ut i slutet av oktober av European Waterpark Association (EWA) i samband med föreningens 20-årsjubileum. Vinnare blev det nybyggda vattenlandet Rulantica i Rust.

Rulanticas sagovärld utgörs av nio olika temaområden med sjöjungfrur, monster och troll samt 17 vattenrutschbanor, vågbassäng och mycket mer – på en yta av hela 40 000 kvadratmeter. Bakom designen står pbr Planungsbüro Rohling AG.

Till äventyrsbadet har man valt grå Troldtekt akustikplattor för att säkerställa en behaglig ljudnivå när badtokiga barn och vuxna plaskar och leker i vattnet. Troldtekt används även i omklädningsrummen och hotellets lobby.

Plattorna ger en behaglig akustik och passar dessutom bra i våtrum, eftersom de tål höga temperaturer och fukt. Troldtekt uppfyller CE-märkningens bästa klass (D) vad gäller vattenbeständighet.

 

Imponerande sagovärld

I motiveringen till EWA:s jubileumspris 2022 nämns bland annat de modiga val som gjorts i designen av vattenlandet Rulantica:

”Juryn är särskilt imponerad av att man inte bara har kopierat välkända framgångsmodeller från USA, utan på ett konsekvent sätt har byggt upp en sammanhängande sagovärld som ligger till grund för hela anläggningen. Designen är en milstolpe i utvecklingen av europeiska vattenland”.

Priset delades ut vid ett evenemang på Porsche Museum i Stuttgart den 27 oktober 2022.

Läs mer om Rulantica och se bilderna