Utmärkelse till spektakulär kontorsmiljö i Düsseldorf

Utvecklingsbolaget GERCHGROUP AG har flyttat till en kontorslokal där flexibilitet och medarbetarnas välbefinnande står i fokus. Den 1 800 kvadratmeter stora kontorsbyggnaden har nu tilldelats en utmärkelse vid prisutdelningen Best Workspaces 2023.

14.04.2023
Troldtekt akustiktak i företagsbyggnad

Kö-Bogen II är namnet på den nya byggnaden som uppförts på Gustaf-Gründgens-Platz i Düsseldorf. Här har det rikstäckande utvecklingsbolaget GERCHGROUP AG flyttat in på två våningar. Arkitekterna från ingenhoven architects GmbH ritade byggnaden, som har utsetts till bästa nybyggnation i Tyskland.

På utsidan är den iögonfallande byggnaden klädd med Europas största gröna fasad och på insidan har medarbetarna en toppmodern kontorsmiljö. Här finns det flexibla zoner för möten och fokuserad koncentration, inredningar med eleganta kvalitetsmaterial och tillgång till en 670 kvadratmeter stor omgivande terrass.

En speciell detalj i inredningen kan hittas i flera möteslokaler. Här har naturgrå Troldtekt akustikplattor designanpassats med en rad perforeringar i olika storlekar. Det här kundanpassade Troldtekt-taket passar bra in i den spektakulära helheten och säkerställer en behaglig akustik i mötesrummen.

Fokus på resurser och flexibilitet

Det är förlaget Callwey som med en prisutdelning och en speciell publikation utser ”Best Workspaces 2023”. GERCHGROUPS AG:s kontorsmiljö på tredje våningen i Kö-Bogen II är ett av de projekt som fått utmärkelser. archwerk GmbH står bakom designen av den spektakulära kontorsbyggnaden.

I en intervju på Callweys webbplats berättar Karsten Monke från archwerk om de arkitektoniska tankegångarna bakom projektet i Düsseldorf.

– Hållbar design kännetecknas av en användning av hållbara material i hög kvalitet, som så långt det är möjligt är naturliga och som både minskar resursförbrukningen och kan återanvändas eller återvinnas på ett flexibelt sätt (Cradle to Cradle). Att minska mängden avfall i byggandet, exempelvis i form av emballage, är också en viktig aspekt för oss, säger han.

Karsten Monke säger också att GERCHGROUP:s kontor tar hänsyn till den flytande gränsen mellan hem- och kontorsarbete. Bland annat genom att ha färre permanenta platser och genom att erbjuda trevliga lounge-områden och små zoner för fokuserat arbete eller informella möten.

Läs mer och se fler bilder från kontoret

Besök Troldtekts temasida om framtidens kontorsbyggnader