”Boligkøb i blinde”: Par fick sin önskan uppfylld med karaktäristiska Troldtekt tak

Line och Kristian Tækker Madsen fick hjälp av experterna från programmet ”Boligkøb i blinde” med att hitta och renovera den perfekta bostaden i Esbjerg. Redan från början hade paret hade ett önskemål på renoveringen: Bra akustik i hela hemmet.

08.11.2023

Kristian Tækker Madsen glömde att berätta för sin fru att han hade anmält paret till TV-programmet ”Boligkøb i blinde”, där experter får makten att köpa och renovera ett hus på deltagarnas vägnar.

Idag har paret flyttat in på en lugn gata i ett villaområde i Esbjerg, och upplevelsen har lyckligtvis varit positiv – även för Kristians fru. Det kunde tittarna på Viasat uppleva med egna ögon när programmet visades tisdagen den 7 november 2023.

– Det har varit mycket positivt att vara med i programmet. Det har varit en rolig process och resultatet blev fantastiskt. Men det är förstås alltid svårt att släppa kontrollen över sitt eget hem och sina pengar på det här sättet, säger Line Tækker Madsen.

Line och Kristian hade bestämt sig för att sälja sitt nuvarande hem och paret ville få inspiration och utmanas i sina bostads- och materialval. Detta var experterna från TV-programmet rätt personer för:

– Det var häftigt att låta proffs att ta hand om sakerna och läsa av oss och vår stil för att sedan föra in det i bostaden. Det har verkligen blivit vårt drömhem eftersom det passar oss perfekt, säger Kristian Tækker Madsen.

God akustik med ett exklusivt uttryck

Även om Line och Kristian Tækker Madsen överlämnade de stora besluten till experterna hade paret både krav och önskemål på renoveringen. Ett av önskemålen var att huset skulle ha bra akustik.

2012 fick Line konstaterat att hon led av sjukdomen sudden deafness då hon plötsligt förlorade hörseln på vänster öra. Detta ledde till att hon idag lider av svår tinnitus och ljudöverkänslighet, så det är viktigt att akustiken är rätt i parets nya hem.

– För att jag ska kunna vara vistas i ett rum utan hörapparat krävs en bra akustiklösning. Det har vi verkligen fått. Det ökar livskvaliteten för mig, men även för min man som också tycker om bra ljud, berättar Line.

Experterna i programmet valde designlösningen Troldtekt line design, som ger ett visuellt lugnt uttryck med längsgående spår över hela takytan. I samspel med de övriga materialen ger takets mörkgrå färg en mysig grottkänsla, som enligt paret innebär, att hemmet känns som ett riktigt hem.

– Vi är så glada över taken som verkligen ramar in vår bostad på helt rätt sätt. Den estetiska aspekten i designlösningen lyfter verkligen vårt hem och känslan vi har här hemma, säger Kristian Tækker Madsen.

 

Troldtekt berättar om akustiska kvaliteter

Experterna är själva mycket nöjda med det hus de har hittat till Line och Kristian Tækker Madsen. Huset har en mycket speciell stil, och därför ville inte programmets arkitekt Mads Kappel Mikkelsen inte bara sätta upp ett slätt industritak.

Därför föll valet på Troldtekt baserat på parets önskemål om ett hem med bra akustik som samtidigt ger en karaktärsfull design.

Troldtekts projektkonsult Bente Therkildsen är med i huset under renoveringen för att följa och se resultatet av Troldtekt taken som monteras i hela huset. Även om experterna fattade ett modigt beslut med de grå taken går det färdiga resultatet och den önskade effekten helt i linje med Line och Kristians Tækker Madsens önskemål.

Se fler bilder här

FAKTA: Boligkøb i blinde

Bostads- och underhållningsprogrammet ”Boligkøb i blinde” hjälper deltagarna att ta det slutliga steget i jakten på sitt drömhem – genom att överlåta de stora besluten och hela sitt sparande till programmets experter. Experterna tar hand om allt från bostadsköp till inredning innan deltagarna flyttar in i sina nya hem.

Avsnittet med Line och Kristian visades tisdagen den 7 november på TV3.