Ett mysigt hem med mörka kontraster

Efter en större renovering och kompetent inredning har gifta paret Line och Kristian Tækker Madsen flyttat in i drömhuset i Esbjerg. De valda materialen ger en ombonad känsla som gör huset till ett riktigt hem.

Bra akustik och hälsosamt inomhusklimat i hemmet med akustiktak från Troldtekt

I Esbjerg, nära centrum och skogen, har Line och Kristian Tækker Madsen flyttat in i ett nyrenoverat hus. Paret fick hjälp med renoveringen av experterna från TV-programmet ”Boligkøb i blinde” och både materialval och färgval stämmer överens med parets smak trots att de inte har haft något inflytande på bostadens renovering.

– Vi hade hoppats att huset skulle ha organiska material och lite mörkt trä som kunde ge huset värme. Vi kommer från ett vitt-i-vitt nybyggt hus och det var inget för oss. Vi ville ha motsatsen och det har vi verkligen fått, säger Line Tækker Madsen.

Bostaden på 190 kvadratmeter står verkligen i kontrast till den kliniska och sterila känsla som paret har när de arbetar på sjukhuset som läkare respektive sjuksköterska. De ville ha ett hem med värme, liv och själ och med plats för både barn och vuxna – i en perfekt harmonisk kombination.

– Huset ger oss en mysig grottkänsla. Det känns som ett hem när man kommer hem, och det ger en trevlig och mysig atmosfär, fortsätter Kristian Tækker Madsen.

 

Mörkgrått Troldtekt designtak som motpol

Med inredningen och materialvalet har fokus legat på att skapa enkla färgkombinationer. Som kontrast till de vita väggarna och i linje med det mörkbruna träet som återkommer i köket, badrummet och garderoben kommer det mörkgrå taket verkligen till sin rätt.

Taket är designlösningen Troldtekt line design med längsgående spår över hela takytan som tillför ett visuellt lugnt uttryck och samtidigt ger bostaden en karaktärsfull design.

– Takets grå färg harmonierar så bra med resten av bostaden. Vi älskar den estetiska effekten som taket också har, säger Kristian Tækker Madsen.

 

Bra akustik var avgörande

2012 fick Line konstaterat att hon led av sjukdomen sudden deafness då hon plötsligt förlorade hörseln på vänster öra. Detta ledde till att hon idag lider av svår tinnitus och ljudöverkänslighet, så god akustik var en viktig parameter för paret i deras nya hem.

 – För att jag ska kunna vara vistas i ett rum utan hörapparat krävs en bra akustiklösning. Det har vi verkligen fått. Det ökar livskvaliteten för mig, men även för min man som också tycker om bra ljud, berättar Line, och fortsätter:

– Vi känner att taket kapslar in ljudet och omsluter oss i hemmet, och det var precis vad vi ville ha.