Upplev snygga akustiklösningar på Stockholm Furniture Fair

Vill du se effektiva akustiklösningar gå hand i hand med snygg design? Då ska du besöka Troldtekt AB på designmässan Stockholm Furniture Fair. Här kan du se ett urval av våra designlösningar i snygga färger och kombinationer. Prova också det virtuella designpusslet i montern, där du kan vinna en weekendresa till Köpenhamn. Och lyssna på Troldtekts föreläsning om design med sunda material.

13.01.2023

Arkitekter, designer och andra deltagare från över 100 länder besöker världens största mötesplats för skandinavisk design, Stockholm Furniture Fair, 7–11 februari. För första gången kan du träffa Troldtekt AB på mässan och uppleva ett urval av de speciella akustiklösningarna i Troldtekts designserie.

– Vi har vinnlagt oss om att designa en inspirerande och dynamisk monter och ser fram emot att få träffa arkitekter och andra mässdeltagare, säger Jörgen Elofsson, Country Manager på Troldtekt AB.

Eleganta installationer och virtuellt pussel

I monter A22:20 på Stockholmsmässan kan du uppleva

  • eleganta installationer av Troldtekt designlösningar som gör det möjligt att kombinera bra akustik med snygg design

  • akustikplattor baserade på den koldioxidreducerade cementtypen FUTURECEM

  • ett virtuellt designpussel där du kan vinna en weekendresa för två personer till Köpenhamn, inklusive restaurangbesök med bra akustik

  • ett brett utbud av broschyrer och inspirationstidskrifter med spännande svenska och internationella referensprojekt.

 

Efter mässan kommer Troldtekt att skänka akustiklösningarna från montern till ett svensk projekt – ett arkitektkontor, ett kontor, en skola eller något annat spännande projekt. Skicka en ansökan om plattorna med en motivering till konkurrence@troldtekt.com

Läs mer här

Föreläsning om design med sunda material

Förutom att besöka montern kan du även höra Troldtekt hålla föredrag på Stockholm Furniture Fair. Under rubriken ”Designing with healthy materials” intar hållbarhets- och kommunikationschef Tina Snedker Kristensen scenen onsdagen den 8 februari kl. 13.00 i K11.

Hon kommer att dela med sig av sina erfarenheter från mer än ett decenniums arbete med att optimera både produkter och produktion utifrån det internationella designkonceptet Cradle to Cradle. Hon förklarar också hur byggmaterial bidrar till hållbarhetscertifierat byggande – som Miljöbyggnad, LEED och WELL. Slutligen visar hon exempel på de bästa metoderna från både Sverige och utlandet.

Akustiklösningar på en ny estetisk nivå

Hela serien med Troldtekt akustiklösningar, i naturträ och målade i standardfärger, är Cradle to Cradle-certifierade på guldnivå. Certifieringen dokumenterar bland annat att plattorna inte innehåller ämnen som är skadliga för människor eller miljö.

Med designserien har Troldtekt tagit de klassiska akustikplattorna till en helt ny estetisk nivå. Michael Christensen, inhouse-arkitekt på Troldtekt och huvuddesigner bakom serien, berättar:

– Några av seriens lösningar ligger i linje med det klassiska nordiska sättet att tänka kring interiörer och ytor. Det gäller till exempel Troldtekt line, Troldtekt line design och Troldtekt v-line, som med sina raka spår är stringenta i uttrycket. Omvänt ger det en härlig dynamik om man väljer de mer uttrycksfulla designerna som Troldtekt romb med sina speciella dimensioner och Troldtekt curves med svängda linjer.

Möt Troldtekt på Stockholm Furniture, monter A22:20. Tid och plats: 7–11 februari 2023 på Stockholmsmässan.

Läs mer på mässans hemsida