Priser & utmärkelser

Troldtekt® designlösningar har nominerats till DETAIL Product Award 2020
Troldtekt® designlösningar har nominerats till DETAIL Product Award 2020

DETAIL Product Award 2020

Hela serien med Troldtekt® designlösningar har nominerats till DETAIL Product Award 2020. Priset delas ut av den tyska arkitekturtidningen DETAIL och onlineplattformen archipinion.

I november kan du rösta på din favorit i fem olika priskategorier.

>> Läs mer

Troldtekt A/S vinner DI Prisen för grön omställning

DI Prisen 2020

Troldtekt A/S vinner DI Prisen för grön omställning

En expertjury valde Troldtekt A/S som vinnare av det prestigefyllda DI Prisen 2020 i ett starkt startfält där även FLSmidth och Berendsen ingick. Troldtekt tar emot Dansk Industris pris för att ha ökat sin konkurrenskraft genom en ambitiös grön omställning baserad på Cradle to Cradle-konceptet.

Varje år delas DI Prisen ut till ett medlemsföretag som har gjort en särskild insats inom ett område som är aktuellt för näringslivet och samhället.

Under DI Topmødet den 29 september överlämnade H.K.H. kronprinsessan Mary årets upplaga av DI Prisen till Peer Leth, vd för Troldtekt.

>> Läs mer

Troldtekt Designlösungen im Rennen um den materialPREIS 2020

Danish Design Award 2020

Hela serien med nya Troldtekt® designlösningar finns bland finalisterna när det är dags att dela ut Danmarks nationella designpris.

 

Den nya serien innehåller nio olika designvarianter som gör det möjligt att kombinera bra akustik med en rad karaktärsfulla uttryck. Serien har redan tilldelats två ledande designpriser i Tyskland, och nu har juryn bakom Danish Design Award valt serien som finalist inför årets utdelning av det nationella designpriset.

Utdelningen äger rum vid en prisceremoni den 2 juni hos Dansk Industri i Köpenhamn. Här tävlar designserien från Troldtekt i kategorin ”Feel good – Product” som enligt Danish Design Award är ”ett designpris för lösningar som är särskilt estetiska eller eleganta och samtidigt fyller en praktisk funktion”.

>> Se hela serien med Troldtekt designlösningar

Priser och utmärkelser

German Design Award 2020

Troldtekt® designlösningar har tilldelats German Design Award 2020.

 

Under våren 2019 lanserade Troldtekt en ny serie med designlösningar som gör det möjligt att kombinera god akustik och ett bra inomhusklimat med karaktärsuttryck. Nu har serien tilldelats German Design Award 2020, som delas ut vid en ceremoni i februari 2020.

Utmärkelserna går till projekt och produkter som kommer med nya och banbrytande bidrag till det tyska och internationella designlandskapet.

De nya lösningarna gör att arkitekter kan skapa sina egna mönster och rytmer i designen – och man kan variera och skalförändra de olika designlösningarna. Det ger stor frihet att förena form och funktion vid alla typer av byggprojekt.

Designlösningarna är industriellt producerade, bland annat med hjälp av CNC-teknik. Det betyder att de kan köpas till konkurrenskraftiga priser. Alla lösningarna skapar känslan av en stor, sammanhängande enhet i tak eller på väggar. Kort sagt handlar det inte om plattan, utan om ytan.

>> Se designlösningarna här

Nya Troldtekt designlösningar vinner välkänt tyskt designpris

ICONIC Awards 2019

Nya Troldtekt designlösningar vinner välkänt tyskt designpris

 

Troldtekts nya serie designlösningar, som ger arkitekter spännande möjligheter att kombinera god akustik med personliga uttryck, har vunnit ICONIC Awards 2019. Det prestigefyllda tyska designpriset delas ut av German Design Council vid en ceremoni i München i oktober 2019.

Troldtekts designlösningar pekas ut som vinnare i kategorin ”Innovative Architecture” med följande motivering:

– Troldtekt har utvecklat en estetiskt och funktionellt övertygande lösning, vars fördel ligger i kombinationen av individualisering och standardisering. Dessa diametralt motsatta egenskaper ger arkitekter största möjliga flexibilitet till ett rimligt pris – och med 100 procent naturliga material. I Troldtekts designlösningar förenas välgrundat material-knowhow med innovativ styrka.

>> Se designlösningarna här 

Troldtekt velux fonden

Byggelementpriset 2017

Troldtekt är Danmarks bästa byggelement. Det står klart sedan Troldtekts vd, Peer Leth, den 1 november fick ta emot Byggelementpriset 2017.

 

VILLUM FONDEN och VELUX FONDEN delar ut Byggelementpriset vartannat år till en eller flera personer som har gjort en speciell insats för industriellt tillverkade byggelements värde, betydelse och praktiska användning i vardagen.

I 2017 gick priset till Troldtekt eftersom produkten och företaget – med Peer Leth som vd – har genomgått en markant utveckling under de senaste 12 åren.

I en yttrande från urvalskommittén lyder det: "Troldtekt akustikplattor är ett föredömligt exempel på hur ett förhållandevis enkelt byggelement med få användningsmöjligheter har vidareutvecklats, så att plattorna idag kombinerar estetik med funktionalitet och kan användas på många olika sätt för byggnation".

Med priset följer 100 000 danska kronor, som nu blir startkapital i ett kombinerat showroom och museum om Troldtekt.

Läs pressmeddelandet > 

Troldtekt German Design Award winner 2017

German Design Award 2017

Troldtekt romb - designlösning med 3D-effekt - vinner German Design Award 2017.

 

För andra året i rad tar Troldtekt emot två utmärkelser från German Design Council, närmare bestämt både German Design Award och ICONIC Award. Priserna tilldelas Troldtekt® romb, som kombinerar hållbarhet, elegant design och god akustik i en enda produkt.

Förra gången var det den vågiga Troldtekt-plattan som tilldelades de två priserna. 

Troldtekt finalist for European Business Award for the Environment

European Business Awards for the Environment

Troldtekt är med bland finalisterna i European Business Awards for the Environment, som utdelas den 27. oktober 2016 i Tallinn, Estland.

 

Priserna utdelas vart annat år av Europa-Kommissionen för att belöna verksamheter, som aktivt arbetar för en hållbarare miljöutveckling i sin kärnverksamhet. Det utdelas priser i fyra kategorier, vilken Troldtekt är nominerad i kategorin ’Process’.

Troldtekt kvalificerade sig till finalen i maj, då vi mottog en av dom danska miljöpriserna för vårt take back-strategi, som gör träbetongavfall från byggen till en ny resurs.

Läs mer om European Business Awards for the Environment

Troldtekt A/S wins the Danish Building Industry Climate Award 2016

Danska byggindustrins klimatpris

Den vågformade plattan Troldtekt wave vinner dansk byggindustris klimatpris (Byggeriets Klimapris). Priset överlämnades vid branschmässan BYGGERI'16 som hölls den 1–4 mars 2016 i Fredericia.

Priset delades ut i kategorierna klimat, miljö och energi, och Troldtekt wave vann i klimatkategorin.

Syftet med klimatpriset, och de två andra priserna, är att främja klimatvänliga lösningar i byggbranschen. En jury utsåg vinnarna i de olika kategorierna, och valet av Troldtekt motiverades bland annat med att vi, som DONG Energy-klimatpartner sedan 2013, baserar vår energiförbrukning på 100 procent förnybar energi från vindkraft. Den energi som används för uppvärmning i produktionen baseras dessutom på koldioxidneutralt träavfall, inklusive företagets egen avfallsproduktion.  

Precis som övriga produkter i Troldtekts akustikprogram är den vågformade plattan Troldtekt wave Cradle to Cradle-certifierad i silverkategorin. 

 

German Design Award

Troldtekt wave-plattan är en av vinnarna i den prestigefyllda tävlingen German Design Award 2016, som upptäcker och uppmärksammar unik design på internationell nivå. Troldtekt wave vann kategorin Excellent Product Design.

German Design Award anordnas av German Design Council, ett av världens främsta designcenter.

Juryns motivering för valet av Troldtekt wave är att den

”ger rummen värme, elegans och tystnad”, att den ”ger ett brett spektrum av designmöjligheter” och, slutligen, att den ”är en perfekt produkt som är både funktionell och mycket estetiskt tilltalande”.

Troldtekt, Responsible Business Highly Commended

Responsible Business Awards

Troldtekt blev ”highly commended” vid Responsible Business Awards 2015, för sin affärsstrategi och arbetet med Cradle to Cradle-konceptet.

Prisceremonin hölls den 25 september i London, och juryns motivering var:

”Ett litet till medelstort företag har tagit sin produkt till nästa steg, för att kunna förändra sin verksamhet och sitt miljöavtryck på ett sätt som är framtidssäkert och i nivå med stora företags prestationer. Domarna uppskattade särskilt rapporteringsdata och åtgärder för att säkerställa transparens.”

Troldtekt var en av sju nominerade företag i kategorin ”Business Strategy – Best Small to Medium Enterprise” (Bästa affärsstrategi – små till medelstora företag).

Här finns mer information om Ethical Corporation’s Responsible Business Awards.

Iconic World Award

Iconic Awards

German Design Council tilldelar Troldtekt wave den prestigefyllda ICONIC AWARDS-utmärkelsen 2015.

Enligt juryns utlåtande är Troldtekt wave en estetisk takbeklädnad vars naturliga och enkla utseende harmoniserar väl med många olika typer av rum. Juryn betonade särskilt akustikplattans vågform, som får ljus och skugga att samspela på ett intressant sätt utan att skapa disharmoni.  

Priser och utmärkelser

Green Product Award

I Berlin den 8 juni 2015 tog Troldtekt emot utmärkelsen Green Product Award för innovationen Troldtekt® wave. Juryns motivering: en ny akustikplatta med ”ren och enkel design” och ”utomordentligt” att Troldtekt wave är Cradle to Cradle-certifierad i silverkategorin.

Mer om Troldtekt's Cradle to Cradle-certifiering >

Troldtekt, Detail Produktpreis 2015, nominee

DETAIL Produktpreis

Bland de 36 finalisterna i arkitekturmagasinet DETAILs produktpristävling 2015 fanns Troldtekt wave (i kategorin för inomhusprodukter) samt den klassiska Cradle to Cradle-certifierade Troldtekt-akustikplattan (i miljökategorin).

DETAIL Produktpreis  tilldelas produkter som är särskilt tilltalande för arkitekter, och juryn utser vinnarna genom att utgå från produktens konstruktion, material, design, funktion och innovationsgrad. 

Troldtekt, Circulars

Cirkulärt

Troldtekt uppmärksammades internationellt, när företaget omnämndes som ”highly commended”av juryn för The Circular Economy Awards 2015. Circular Economy Awards-utmärkelsen tilldelas företag och organisationer som har vidtagit betydande åtgärder för att bidra till en cirkulär ekonomi. Troldtekt nominerades i kategorin ”Pioneer”. Danish Business Authority vann The Circular Economy Award i kategorin ”Cities/Regions”.

Läs mer om The Circular Economy Awards.

Läs mer i Circular Economy Awards Yearbook 2015

Priser och utmärkelser

CSR Awards 2014

Tack vare en tydlig utvecklingsplan som gör hållbarhet till främsta fokus i Troldtekts affärsstrategi vann vi CSR-strategipriset. En rad starka kandidater, till exempel Velux och Maersk-gruppen, var med och tävlade om utmärkelsen.

Priser och utmärkelser

Environment Award

Våren 2010 vann Troldtekt dansk byggindustris miljöpris (Byggeriets Miljøpris) för sin miljövision och sitt fokus på miljö och hållbarhet under hela produktlivscykeln.

2014 nominerades Troldtekt för priset igen, efter att ha infört Cradle-to-Cradle-principerna i affärsstrategin.