Exklusivt nybygge i hjärtat av naturen

Den danska entreprenören Matilde Trobeck delar innehåll om livsstil och boende med sina cirka 105 000 följare på Instagram. Tillsammans med sin man har hon byggt sitt drömhem norr om Köpenhamn. I husets hjärta har paret valt Troldtekt v-line, som ger rummet en elegant design.

Troldtekt akustiktak i privatbostäder

Sedan början av 2022 har Matilde Trobeck, som är känd från Instagram, och hennes man Kristian Hebsgaard, som är civilingenjör och medarkitekt till huset, haft fullt upp med att bygga sitt drömhus i Hørsholm. Huset ska utgöra ramen för deras familjeliv och uppväxten för parets två barn.

Med skogen som trädgård var det självklart för Matilde och Kristian att tänka in naturen i huset. Det har skapat en naturlig grön tråd genom de 180 kvadratmetrarna och nu njuter paret verkligen av det färdiga resultatet.

– Vi har dragit in naturen genom att se till att det finns utsikt över skogen och välja organiska material. Därför har vi ekplankor i hela huset och vi har valt ett ekkök med vit natursten. Generellt har vi fokuserat på naturliga färger och strukturer, säger Kristian Hebsgaard.

Med fönster på båda sidor av husets hjärta, det stora kombinerade köket och allrummet, har familjen utsikt över skogen redan från uppfarten – förutom massor av dagsljus som lyser upp husets inre. Därför är det inte heller någon överraskning att just det kombinerade köket och allrummet är parets favoritplats i det nybyggda hemmet.

– Den ultimata drömmen var att bygga ett hus med en livsmiljö som har utrymmen som vi kan vara tillsammans i som familj, men även plats för att vi ska kunna göra det man vill i samma rum. Vi älskar den stora köksön, där barnen kan rita medan jag lagar mat – utan att gå miste om samvaron, berättar Matilde Trobeck.

 

Bra akustik i ett livfullt hem

Det stora kombinerade köket och allrummet på 42 kvadratmeter har över fyra meter takhöjd upp till nocken. Det i sig kräver en bra akustiklösning. Något som är ännu viktigare med två små barn och många besök. Förutom att säkerställa rätt akustik var det viktigt för paret att den valda akustiklösningen i det kombinerade köket och allrummet matchade husets design och den minimalistiska nordiska stilen.

Matilde och Kristian förälskade sig ganska snabbt i Troldtekts designlösning Troldtekt v-line. Deras val föll på modellen 1way i svart med 6 frästa v-spår som går i samma riktning som plankgolvet. Paret fick upp ögonen för den svarta färgen efter att de sett en bostad med samma uttryck som de själva ville skapa. Matilde blev dock lite orolig för den valda färgen under processens gång.

–Jag har blivit kontaktad av många som tyckte att den skulle dra ner rummets höjd visuellt och göra det för mörkt. Efteråt har flera av dem kommit tillbaka till mig och sagt: ”Nu förstår vi ert val, det är så snyggt!”. Jag håller med helt och fullt. Vi har fått fram det häftigaste uttrycket, säger Matilde.

Förutom en enhetlig takyta och bra akustik ger den dessutom inredningen en tydlig karaktär. Tillsammans med de naturliga materialen i trä har paret lyckats skapa helt rätt stämning:

– Den svarta färgen hjälper oss att dra in den omgivande naturen och skogen i huset. Det skapar en lugn atmosfär i rummet där det är så högt i tak. På kvällen känns det som om taket går i ett med natthimlen, berättar Kristian Hebsgaard.

 

Mer om bostaden

Matilde och Kristian delar inspiration och goda råd om inredning, materialval och byggprocess med sina cirka 22 000 följare på Instagramprofilen @matildeogkristianshus. De har använt profilen aktivt under hela byggprocessen, och de berättar bland annat om sina tankar bakom den valda akustiklösningen från Troldtekt.